İnegöl – Domaniç yolu üzerinde devrilen tankerden süzülen Sülfürik asit doğayı mahvederken, yetkililerden süreç ile alakalı her hangi bir bilgilendirme olmadı.

Geçtiğimiz Perşembe günü saat 22.00 sularında İnegöl – Domaniç yolu üzerinde Sülfürik asit yüklü tırın tankeri devrildi ve yangın çıktı. Alev topuna dönen tanker Domaniç ve İnegöl İtfaiye ekiplerince söndürüldü. Tankerden sızan asit ise tarım arazisine aktı.

İnegöl Online'nın haberine göre, çevre sakinleri ise devrilen tankerden süzülen sülfürik asitin dere yatağına sızdığı ve suya karıştığı öne sürüldü

CİDDİ ETKİLERİ VAR

Kimyasal maddenin olumsuz etkilerinden bahseden Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selin Top, "Kimyasalın aşınma, mide ve bağırsak şikayetleri, öksürük, kör olma riski, mide delinmesi, ciddi göz hasarları tehlikesi, kusma, solunum güçlüğü gibi etkileri var. Etkileri yalnızca insanı değil sokak canlılarını da etkileyecektir. Etkileri değerlendirilirken hem insana hem doğaya etkisi düşünülmelidir. Saçılması durumunda sulara ve kanalizasyona karışması önlenmelidir" diye konuştu.

Öte yandan İnegöl sınırında meydana gelen olayla ilgili yetkililerden konu hakkında her hangi bir açıklama yapılmazken, asidin sahibi olduğu şirkete ceza yazıldı mı? Asidin doğaya nasıl bir zarar verdiği? Suya karıştı mı soruları ise hala cevaplandırılmadı.

Editör: Serdar Yiğit