Yaşam

Raman Domaniç: "Kökü insanı buraya çekiyor"

Abone Ol

"KORKUM BURALARIN ÇİRKİN GELİŞMESİ"

Hollanda'da yaşayan Raman Domaniç, yeni yönetimi tebrik etmek için Domaniç'e geldiğini söyledi. 50-60 yıl önce Domaniç'e geldiğini ve o zamanki Domaniç'in daha sade olduğunu anlatan Domaniç,

"Arkadaşlarla oynardık ilk geldiğimde burada ne elektrik ne de su vardı. İlçe olduktan sonra elektrik geldi su geldi. Su tesisatı verilmeye başladı evlere. 5-10 sene önce geldim gelişmişti şimdi geldim daha da gelişmiş. Korkum buraların çirkin gelişmesi." dedi.

GELİŞMEKTE OLAN BİR İLÇE GÖRDÜM

Eski Domaniç'i özlediğini belirten Domaniç,

"Eski günleri hatırlıyorum da buralar yemyeşildi, küçük köyler vardı. Meydanda sığırlar,mandalar olurdu. Çobanlar koyunları alır götürür onları akşama eve getirirlerdi. Bunlar nostaljik oldu artık çok gelişmekte olan bir ilçe gördüm yemyeşil." ifadelerini kullandı.

KÖKÜ İNSANI BURAYA ÇEKİYOR

Kendisini anlatan Domaniç şunları söyledi:

"50 küsür senedir yurt dışında yaşıyorum, iletişimciyim. Gazete, film,dergi ,reklam , halkla ilişkiler diyelim. Ama artık emekli oldum gezmeye başladım ve kökü insanı buraya doğru çekiyor diyorsun ki ben bir Domaniç‘e gidip geleyim çocukluğum burada geçtiği için muhtemelen. Önceden Domaniç‘e kamyonlarla felan geliniyordu. Buraya eskiden vasıta yoktu haftada bir gelen burunlu otobüs vardı. Evet burada her şey değişmiş gelişmiş ama bunu o eski Domaniç’i arıyorum sanki geri gelmeyeceğini de biliyorum."

SOYADI KANUNU ÇIKTIĞINDA ‘DOMANİÇ’ İSMİNİ ALMIŞLAR

Babası Prof. Dr. Fahri Domaniç'i de anlatan Domaniç şöyle konuştu:

"Babam öz be öz Domaniçlidir. O sıralarda soyadı kanunu çıktığından bu soyadını almıştır. Domaniç soyadı epey var dünyada, duyan soruyor diyorum ki onlara sanırım duman içinden geliyor” diye belirtti.

ATATÜRK'ÜN ÖĞRENCİSİ DÜNYAYI AYDINLATTI: PROF. DR. FAHRİ DOMANİÇ'İN HİKAYESİ

Domaniç,

“Babam burada doğup ilkokulu burada bitirmiş. İyi bir öğrenciymiş Bursa erkek lisesine göndermişler, ortaokul ve liseyi birincilikle bitirmiş. O sırada Gazi Atatürk başarılı öğrenciler arattırıyormuş Türkiye’de. Babamı öne çıkarmışlar sanıyorum ki 150 öğrenci toplatılmış Atatürk’ün yardımlarıyla burslu olarak Avrupa’nın çeşitli ülkelerine göndermişler ve bu çocuklara Atatürk’ün çocukları demişler. Çeşitli ülkelere gönderilen çocuklar içinden babam Almanya’ya gidiyor fizik eğitimi görüyor. Savaş başlıyor o yıllarda bitirip geliyor. Ankara’ya gidiyor fen fakültesine başlıyor orada çeşitli departmanlar açıyor en son atom enerjisine kadar bir hayli katkıları oldu bu ülkeye. Keşke şu an burada olsaydı ama ömür bu kadar, bir çok soru sorardım ona."

“ELBİRLİĞİYLE DOMANİÇ İÇİN ÇALIŞALIM”

Domaniç için öneriler de sunan Domaniç şunları söyledi:

"Bazı önerilerim var benim de, gençler için tiyatro, genç kızlar için öğretim kursları, düşünme sorgulama kursları, doğal ürünler kursları gibi. Elbirliğiyle bir şeyler yapalım güzel olsun buralar, hep de güzel kalsın” dedi.