Yaşam

Domaniç'te kuvvetli sağanak ve dolu ilçeyi olumsuz etkiledi: Pazar esnafı zor anlar yaşadı

Domaniç ilçesinde aniden bastıran kuvvetli sağanak ve dolu, ilçe merkezinde su baskınlarına ve sel taşkınlarına neden oldu. Pazar yerinde esnaf zor anlar yaşarken, bazı araçlar zarar gördü ve Domaniç-Tavşanlı kara yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı. Ekiplerin çalışmaları sürerken, ilçe sakinleri yaşanan afeti atlatmaya çalışıyor.

Abone Ol

PAZAR ESNAFI SAĞANAKTAN ETKİLENDİ, BAZI ARAÇLAR İSE ZARAR GÖRDÜ

Domaniç ilçesinde, kuvvetli sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede aniden başlayan fırtına, sağanak ve dolu nedeniyle ilçe merkezindeki yollarda büyük su birikintileri oluştu. Pazar esnafı sağanaktan etkilendi, bazı araçlar ise zarar gördü.

Hisar Mahallesi yakınlarında biriken sel suları nedeniyle Domaniç- Tavşanlı kara yolu bir süre trafiğe kapandı.

Ekipler, trafik akışında aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

SELE KAPILAN BAZI ÜRÜNLER ARA SOKAKLARA KADAR SÜRÜKLENDİ

Sağanaktan etkilenen pazarcı esnafı, ürünlerini kurtarmaya çalıştı. Sele kapılan bazı ürünler ara sokaklara kadar sürüklendi.

Yağış sonrası durumu anlatan bir pazarcı, “Afet yaşadık resmen, ama ben bu kadar yağış görmedim. Yağıyordu ama bu şiddetle olmamıştı. Yukarıdan Pazar içerisine döner bıçağı geldi. Ortaya yukarıdaki tezgah sahipleneninin malzemelerini yığdım. Tezgahım yıkıldı, sel perdelerimi götürdü. Bir pazarcı arkadaşı sel götürüyordu zor kurtardı canını” dedi.

İlçede berberlik yapan Remzi Zeybek ise doludan dolayı aracının arka camının kırıldığını ifade etti. Bazı işyerlerinde ise küçük su baskınları yaşandı.