BU KAÇINCI OLDU
Yıllar önce köprünün trafiğe uygun olmadığı konusunda defalarca haber yapıldı. Köprünün yapıldığı yıllarda Belediye Başkanı olan Yakup Yardımcı defalarca şikayetçi oldu. Dönemin valilerinden gelip bu ucubeye bir an önce çare bulun dedi. Ancak yetkililerin kılını kıpırdatmadığı köprüde, neredeyse her ay birkaç kamyonet köprü altına sıkışıyor.
KAMYONLAR NEDEN KÖPRÜYE TAKILIYOR
Köprünün girişlerinde yükseklik 3 metre yazıyor. Ancak, köprünün çıkışında yol aniden yükseliyor ve tekerler yola çıkar çıkmaz kamyon yükseldiği için kamyonun kasası köprünün üstüne takılıyor.
ASLINDA KÖPRÜ TRAFİĞE KAPALI
Defalarca haber olmasına karşın hiçbir önlemin alınmadığı köprü için çıkan haberler üzerine Karşıyaka köprüsünü incelemeye gelen zamanın valisine, köprünün trafiğe kapalı olduğu söylendi.
Vali’de,
“İyide biz neden her defasında buradan geçiş yapıyoruz” deyince köprünün altından geçen yerin resmiyette menfez olarak geçtiği söylendi.
“Vali bu ucubeyi bir an önce düzeltin” talimatı vermesine rağmen yıllardır Çukurca’ya, Muratlı’ya, Erikli’ye, Ilıcaksu’ya ve Karşıyaka mahallesine gidenler bu yolu kullanıyor. Ayrıca Karşıyaka’daki liseye de giden yüzlerce öğrenci de bu olmayan yolu kullanıyor.
NEDEN BÖYLE OLDU
Yıllar önce çevre yolu duble yol olurken yolun yükseltilmesi için gerekli çalışmalar yapıldı kazıklar çakıldı. Ancak yüklenici firma yolu yükseltmedi. Tüm itirazlara rağmen defalarca yenilenen köprü, kitabına uydurulup yüksekliğinin de yeterli olduğu söylendi. Köprü tavandan tabana 3 metre ancak köprünün bittiği yerde yol, yükseliyor ve büyük araçlar ilerleyince köprüye takılıyorlar. Bugüne kadar yaralanma ve ölüm olmaması en büyük teselli olsa da köprü tavanına takılan araçlarda ağır maddi hasarlar meydana geliyor.
ÇÖZÜM BEKLENİYOR
2011 yılında projelendirilen Domaniç Tavşanlı yolu, Durabey kavşağından başlayıp Tunçbilek çıkışına kadar devam ediyordu. Bu proje kapsamında yolun acil yerleri tamamlandıktan sonra. Tüm yolda genişletme, düzeltme ve sıcak asfaltlama çalışmaları yapılması planlanmıştı. Bu projede söylendiği gibi yolun en az bir metre yükselmesi gerekiyordu. Eğer yol, planlandığı gibi yapılsaydı. Ne yağmurlarda kavşaklarda su birikintisi olacak ne de Karşıyaka köprüsünde sorun olacaktı.
Yenileme çalışmaları başladığında ilk projeye uyulursa sıkıntı gider, aksi halde maddi hasarlı kazalar devam edecektir.
Geçici çözüm olarak ise ya bu ‘Yükseklik 3 Metre’ yazılarında düzeltme yapılmalı ya da yol trafiğe kapatılmalı ki bu da halkımızı ciddi sıkıntıya sokacaktır.