Asayiş

Domaniç'te Dolandırıcılık Kurbanları Artıyor

Domaniç’te, tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcılığı girişimleri hız kesmeden devam ediyor. İlçede dolandırıcıların kullandığı yöntemler giderek daha çeşitleniyor ve mağduriyetler artıyor.

Abone Ol

Domaniç’te son dönemde en sık rastlanan dolandırıcılık yöntemleri, kendilerini polisasker ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcıların insanları kandırmalarıyla gerçekleşiyor. Ayrıca cinsel içerikli ürünler sattığını vadeden dolandırıcılar da farklı yöntemlerle insanları tuzaklarına düşürüyor.

FARKLI AÇIKLAMA YAZDIRILIYOR

Bu tür dolandırıcılara ödeme yapıldığında ise dekont açıklamalarında "pulluk" ya da "4 lastik" gibi sahte ürün isimlerine yer veriliyor. Dolandırıcılar böylece alınan ürünle ödeme açıklamasını birbirinden ayırarak aldatıcı bir izlenim yaratıyor.

400 BİN LİRAYA KADAR DOLANDIRILAN VAR

Yapılan sayısız uyarıya rağmen, telefon dolandırıcılığı ağına düşen vatandaşların sayısı hala oldukça fazla. Domaniç’te 400 bin liraya kadar dolandırılan mağdurlar bulunuyor. Dolandırıcılar genellikle paniğe kapılan ya da telaşla hareket eden kişileri hedef alarak büyük kayıplara neden oluyorlar.

UZMANLAR SIK SIK UYARIYOR

Uzmanlar, vatandaşları tanımadıkları numaralardan gelen şüpheli aramalara itibar etmemeleri ve kendilerini devlet yetkilisi olarak tanıtan kişilerle ilgili dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.