Topuk Yaylası'nın yabancılara ihale edilmek üzereyken belediye bünyesine kazandırıldığını ve elektrik hattının tamamlanacağını açıklayan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, yaylaya konaklama ve restoranlar inşa edileceğini söyledi.

5 Eylül Sosyal Tesisleri'nin genişletileceğini de belirten Ertürk, çocuk oyun parkının da geliştirileceğini açıkladı.

ENGELLİ PARKI YAPILACAK

Çocuklar için ayrıca bir Trafik Eğitim Parkı'nda kurulacağını söyleyen Başkan Ertürk, ilçede 250 engelli vatandaş için özel bir park alanı daha inşa edileceğini de sözlerine ekledi.

Başkan Ertürk, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için ders çalışma ve kitap okuma imkanı sunacak Kitap Kafe'nin de park alanı ile birlikte hizmete gireceğini söyledi.

ÇEVRE YOLU DÜZENLENECEK

Çevre Yolu Yürüyüş Alanı ve Parkı'nın dinlenme ve yürüyüş alanı olarak inşa edileceğini ve Üreten Bayanlar Atölyesi'nin de dikiş kursuna giden bayanların ürünlerini satabilecekleri bir alan oluşturacağını vurguladı.

DÜĞÜN SALONU VE YÜZE HAVUZU İNŞA EDİLECEK

Jandarma kavşağında 4 dönüm araziye düğün salonu ve yüzme havuzu inşa edileceğini de müjdeleyen Başkan Ertürk, bu sayede düğün salonunun eksikliğinin de giderileceğini söyledi.

Mevcut işgücü ekonomisini geliştirmek için 2 yeni fabrika kurulacağını belirten Başkan Ertürk, mobilya ve iplik fabrikası yatırımlarının Domaniç'e yeni iş imkanları sağlayacağını söyledi.

Belediye şirketi kurarak çiftçilere gübre ve tohum desteği, hayvancılık ve süt ürünleri projesi gibi konularda da destek olduklarını ifade eden Ertürk, park ve bahçelerin bakımı için bayan personel istihdam edileceğini ve hasta ve yaşlılara ücretsiz ev temizliği hizmeti de sunulacağını açıkladı.

TOKİ BU YIL İHALEYE ÇIKACAK

131 konutluk Toki projesi için çalışmaların devam ettiğini ve 2024 yılı içinde ihaleye çıkmasını beklediklerini belirten Başkan Ertürk, Avrupa fonlarından destekle yaşlı ve engelli bakımevi yapılacağını da söyledi. En önemli projelerinden olan ve belediyeye gelir getiren güneş enerjisi projesinin de aylık 300 bin TL getiri sağladığını ifade etti.

Belediyenin borcu olmadan altyapı çalışmalarının tamamlanacağını vurgulayan Ertürk, 2024 yılı içinde doğalgaz çalışmalarının da başlayacağını altını çizdi.

Ertürk,

“Özellikle doğalgazla birlikte altyapıya girip başlayacağız. Doğalgazın da yerini, parasını ısrarla söylüyorum, altını çizerek ödedik. Çini gaza teslim ettik. Doğalgaz nasip olursa 2024 yılı içinde inşallah kazması vurulacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye vurguladı.

Başkan Ertürk,

Volkan Çelik meclis katip üyeliğine seçildi Volkan Çelik meclis katip üyeliğine seçildi
"Birliğin gücüyle, ayrıştırmadan tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Rabbim hakkımızdaki hayırlısı neyse onu versin. Kim hayırlı hizmet yapabilecek ise Rabbim ona nasip etsin. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Editör: Serdar Yiğit