Asayiş

Domaniç Karaköy’de riskli bina yıkılıyor

Domaniç ilçesine bağlı Karaköy’de, caminin hemen arkasında yer alan ve uzun zamandır kullanılmayan metruk bina, köy halkının güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle yıkılıyor.

Abone Ol

Karaköy’ün merkezinde yer alan ve zamanla bakımsız kalan üç katlı bina, dayanıklılığını yitirdiği için köy sakinleri tarafından risk teşkil eder hale gelmişti. Yapının yıkım kararı, Karaköy Muhtarlığı tarafından köy halkının güvenliğini sağlamak amacıyla alındı. Binanın yıkım işlemi, imece usulüyle, yani köy halkının dayanışma içinde el birliğiyle yürütülüyor.

Yıkılmakta olan binada köy tuvaleti, Türk Telekom’un Karaköy santrali, Karaköy Spor Kulübü’nün soyunma odaları ve Karaköy Muhtarlığına ait bir depo bulunuyor.

KÖY HALKI DAYANIŞMA İÇİNDE HAREKET EDİYOR

Özellikle köy tuvaleti ve spor kulübüne ait bölümler uzun yıllar boyunca kullanılmış olsa da zamanla işlevsiz hale geldi. Türk Telekom santrali ise teknolojinin ilerlemesiyle beraber işlevini yitirdi.

Karaköy Muhtarı Yaşar Vural’ın önderliğinde yürütülen yıkım çalışmaları sırasında, köy halkı dayanışma içinde hareket ediyor.

Bu binanın yıkılmasıyla köy içinde hem görüntü kirliliği ortadan kalkmış olacak hem de oluşabilecek kazaların önüne geçilecek.