Çukurca Beldesinde çiftçilikle uğraşan Necati Sarı, bölgede sulama imkanlarının artmasıyla birlikte mısır ekimine başladı. Sarı, bu yıl deneme amaçlı 50-60 dönümlük bir alanda mısır ekimi gerçekleştirdiğini belirtti.

Eskiden Yenişehir ve İnegöl’den mısır almak zorunda kaldıklarını ifade eden Sarı,

"Göletimizin olması bize bu imkanı sağladı. Artık kendi üretimimizi yapabiliyoruz ve ihtiyaç fazlası mısırları da arkadaşlarımıza veriyoruz" dedi.
Domaniç Çukurca’da Göletin Sağladığı İmkanlarla Mısır Ekimi Yaygınlaşıyor

400 TON BEKLİYORUZ

Mısır ekimi konusunda çok fazla bilgiye sahip olmadıklarını dile getiren Sarı,

"Kulaktan dolma bilgilerle bu işi yapıyoruz. Tahmini olarak 350-400 ton arasında bir verim bekliyoruz" diye ekledi.

Ürün fiyatlarının henüz belirlenmediğini ve genelde İnegöl ve Tavşanlı pazarlarının fiyatları belirlediğini ifade eden Sarı,

"Bu, ikinci ekimimiz ve pazar konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Mısırlarımızı parça parça çiftçilik yapan arkadaşlar alıyor" dedi.
Domaniç Çukurca’da Göletin Sağladığı İmkanlarla Mısır Ekimi Yaygınlaşıyor

ŞU ANDA 700 DÖNÜME YAKIN ALAN SULANIYOR

Çukurca Sulama Göleti sorumlusu olan Ahmet Tunç ise Tavşanlı Su İşletme Birliğinin yönettiği suyun sorumluluğunu üstleniyor. Tunç, 600-700 dönümlük bir arazide sulama yapıldığını ve bu alanda patates ve mısır ekildiğini belirtti. Ayrıca, vatandaşların ceviz ağaçlarını da suladıklarını ekleyen Tunç, ilerleyen yıllarda sulama faaliyetlerinin daha da artacağını ifade etti.

Domaniç Çukurca’da Göletin Sağladığı İmkanlarla Mısır Ekimi Yaygınlaşıyor

ZİRAAT ODASIDA SATIN ALACAK

Domaniç Ziraat Odası Başkanı Şaban Koçhan ise, Çukurca’da mısır ekiminin 150-200 dönümlük bir alanda yapıldığını ve çiftçilere destek olmak amacıyla üreticilerden mısır silajını satın alıp paketleyip satışa sunduklarını belirtti. Koçhan,

Çukurca Belediyesinden Okul Güvenliği İçin Çevre Düzenlemesi Çukurca Belediyesinden Okul Güvenliği İçin Çevre Düzenlemesi
“Çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri değerlendirmek için her türlü imkanı sunuyoruz. Necati Sarı gibi çiftçilerimizin sayısının artmasını temenni ediyorum” dedi.

Çukurca Beldesinde başlayan bu mısır üretimi, belde halkına yeni bir gelir kapısı sunarken, aynı zamanda bölgenin tarımsal çeşitliliğini artırması açısından da büyük önem taşıyor.

Domaniç Çukurca’da Göletin Sağladığı İmkanlarla Mısır Ekimi Yaygınlaşıyor

Editör: Serdar Yiğit