Yaşam

Bir Zamanlar Çöplüktü, Şimdi Çiçekler Açıyor

Domaniç ve Bozüyük sınırları arasında kalan Dombayçayır Köyü’nde yaşayan 80 yaşındaki Şaban Tunca ve 79 yaşındaki Kadriye Tunca çifti, 22 yıl önce oğulları Sami Tunca'nın kalın bağırsak kanserinden vefat etmesinin ardından köydeki bir çöplüğü yaşanabilir hale getirdi.

Abone Ol

YIKIMIN İÇİNDEN YENİDEN YEŞEREN HAYAT

Şaban Tunca, oğlunun vefatından sonra kendini bu alana adadı ve kullanılmayan eski tarihi eşyaları, araba lastiklerini şekillendirerek evi ve bahçesini dekore etti. Tunca, "1994'te çocuğumu kanserden kaybettim.

BANA NASİP OLDU

Cenabı Allah beni buraya yönlendirdi. Burası daha önce çöplüktü. Sağdan soldan topladığım eski eşyalarla burasını yaptım. Para harcamadım desem yalan olur. Güzelleştirmek için eski eşyalarla birlikte çiçekler diktim ve ağaçlar satın alıp buralara diktim," dedi.

OĞLUNUN ANISINI YAŞATIYOR

 Köyde misafirperverliğiyle tanınan Tunca, KütahyaTavşanlı ve Domaniç'ten gelen ziyaretçileri çaysız ve kahvesiz göndermiyor. Ayrıca, Tunca çifti, oğullarının fotoğrafları ve hatıralarıyla evi donatarak onun anısını yaşatıyor.

BİR ZAMANLAR ÇÖPLÜKTÜ

Tunca, çevre ilçelerden gelen turistlerin ve gençlerin ilgisini çektiklerini belirterek, "Bir zamanlar çöplüktü ama şimdi memlekette yok," dedi. Çift, bu dönüşümle köydeki göçü de önlediklerini belirtti.