TEMİZ ENERJİ İLE ISINMAK MÜMKÜN

Domaniç ilçesinin Ak Partili il genel meclisi üyeleri Volkan Çelik ve Mehmet Ayverdi, köylerde enerji sorununa köklü bir çözüm getirme vaadiyle seçmenlerin karşısına çıkıyor. Köylerde kömür derdinin son bulacağını ve doğalgaz ihtiyacının ortadan kalkacağını belirten Çelik ve Ayverdi, güneş enerjisinin kullanımını teşvik ederek temiz enerjiyle ısınmanın mümkün olduğunu vurguladı.

EK GELİR DE ELDE EDİLEBİLİR

Projelerinin ana hatlarını açıklayan Çelik ve Ayverdi, Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan Güneş Enerjisi Üretimi projesiyle köylerde güneş enerjisi santralleri kuracaklarını ifade etti. Bu santraller aracılığıyla köylülerin tüm elektrik ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve hatta fazla üretim yaparak ek gelir elde edeceklerini dile getirdiler.

FATURALAR DÜŞECEK

Çelik ve Ayverdi,

Domaniç'te anlamlı buluşma Domaniç'te anlamlı buluşma
"Köylülerimizin elektrik enerji üretimini güneşten sağlamalarını sağlayarak, elektrik faturalarını düşürmeyi ve dolayısıyla köylülerin refahını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

PİLOT KÖYLE BAŞLANACAK

Projenin uygulama aşamasına dair bilgiler veren Çelik ve Ayverdi, öncelikle bir pilot köyde çalışmalara başlayacaklarını ve daha sonra bu çalışmaları adım adım diğer köylere yayacaklarını belirttiler.

Editör: Serdar Yiğit