Sonbaharın başlamasıyla renk cümbüşüne dönüşen Domaniç Dağları, Kütahya, Bursa, Bilecik ve İstanbul başta olmak üzere doğar severlerin akınına uğradı.

Osmanlı İmparatorluğunu kuran Kayıların memleketi Domaniç ilçesinde, Domaniç'i İnegöl ve Bilecik'e bağlayan, bin 500 rakımlı Kocadağ geçidinde, Kayın, Çam ve Meşe ağaçları sonbararın gelişi ile tam bir renk cümbüşü oluşturuyor.

Domaniç dağlarının sunduğu görsel şölen ve bol oksijen ise çevre illerden gelen doğaseverlerin, yürüyüşçülerin ve fotoğrafçıların dikkatini üzerine çekiyor.

Son yıllarda artarak devam eden ziyaretçilerle Domaniç dağları tıklım tıklım dolarken, gelenlerde gördükleri manzara ile adeta büyülenerek geri dönüyorlar.

Yüzde 53'ü ormanla kaplı ilçenin doğal güzellikleri ve tarihi ünü günden güne artan ziyaretçisiyle dikkatleri üzerine çekerken, doğa fotoğrafçıları da çektikleri fotoğraflarla bu güzellikleri ölümsüzleştiriyorlar.

Bölgede gerçekleştirilen sonbahar yürüyüşü etkinliğine katılan Yeni Rotalar Doğa Yürüyüşleri Kulübü Başkanı Prof. Dr. Niyazi Kurnaz, çok güzel, eşsiz sonbahar manzaraları ile karşılaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yaklaşık 150 kişi ile 13 kilometre yürüyüş yapacaklarını söyleyen Kurnaz, " Bugün sonbaharın renklerini ve güzel ambiyansı da yaşadığımız Domaniç Dağlarındayız. Yürüyüşten beklentimiz bizim, farkındalık oluşturup, sağlıklı birey, sağlıklı toplum oluşturmak” dedi.

Yürüyüş etkinliğine Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksek okulu olarak katıldıklarını ve çevrede farklı illerden gelen yürüyüş guruplarının da olduğunu söyleyen Kurnaz, “Yapacağımız yürüyüşlerin görüntülerini sosyal medyada paylaşacağız. Bu sayede de Domaniç'in turistik kalkınmasına ve tanıtımına katkı sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Bu hafta sonu Domaniç dağlarında 12 değişik grup yüzlerce üyesi ile gezerek fotoğrafladı.

Editör: Serdar Yiğit