Kütahya Valisi Ali Çelik, Domaniç-Tavşanlı yolu ve özellikle kış aylarında çok sayıda kazanın meydana geldiği Karşıyaka köprüsünde incelemelerde bulundu.

Vali Ali Çelik, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Domaniç Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş Karayolları Bursa Bölge Müdürü Umut Akyazı,  Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, şube müdürleri ve müteahhit firma yetkililikleri ile Muhacirler şantiyesinde katıldığı toplantıda, yol çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Beraberindeki heyet ile Güney Köprüsü, Sanayi kavşağı, Emniyet Kavşağı ve Karşıyaka Köprüsünde incelemelerde bulunan Vali Ali Çelik, gazetemize yaptığı açıklamasında, yolun sanayi kavşağına kadar olan 1,5 kilometrelik bölümünün duble yol halinde bu yıl bitirileceğini belirterek, Emniyet kavşağında kamulaştırma yapıldıktan sonra jandarma kavşağındaki gibi yolun ortasın dönel kavşak yapılacağını da sözlerine ekledi.

KARŞIYAKA KÖPRÜSÜ SORUNUNU ÇÖZÜN

Domaniç’in tek beldesine, turistlik bölgesi Ilıcaksu’ya, en büyük köyü Muratlı’ya giden ve Menfez olarak geçen Karşıyaka köprüsünde incelemede bulunan Vali Ali Çelik, yolun genişletilmesi ve gerekli çalışmanın yapılmasına yönelik talimat verdi. Çelik, “Domaniç’in nüfusunun yarısı bu tarafta ama Karşıyaka’ya geçiş yolu menfez olarak görünüyor. Bu böyle olmaz. Buraya bir çözüm getirin” talimatını verdi.

Kış aylarında araçların kaldığı, itfaiyelerin geçiş yapamadığı alt geçit ile ilgili Karayolları ekipleri bir çalışma yapacak. Köprünün yeniden yapılıp yapılmayacağı kararlaştırılacak.

“6,5 KM YOK SICAK ASFALT SEVİYESİNDE HİZMETE SUNULACAK”

Domaniç – Tavşanlı yolu ile ilgili de bilgi veren Vali Ali Çelik, 1,5 km yolun bu yıl trafiğe açılacağını belirtti. Çelik, sanat yapıları tamamlanan ve köprü bağlantı çalışmalarında sona yaklaşılan toplam 6,5 km. yolun gelecek yıl bahar aylarında sıcak asfalt seviyesinde tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

“TRAFİK KAZASI RİSKİ GİDERİLECEK”

28,68 km’lik yolun 12,6 km’sinin trafiğe açıldığını, uygulanan yeni projeyle yoldaki trafik kazası riskinin giderileceğini kaydeden Vali Çelik, “BSK olarak yapılacak yolun standardı artacak ve vatandaşımıza daha güvenli, konforlu bir yolculuk imkanı sunulacak” dedi.

Editör: Serdar Yiğit