CHP Domaniç İlçe Başkanı Murat Sert, gazetemize yazılı basın açıklamasında bulundu.

DOMANİÇ'İN YAKIT SORUNU VAR
CHP Domaniç İlçe Başkanı Murat Sert, “Domaniç'in yakıt sorunu var yetkililer bu konuda ne düşünüyor ,sanırım sorun kendi kendine çözülsün diye bekliyorlar,ama hiçbir sorun kendiliğinden çözülmez.Size önerimiz Domaniç Belediyesi ilçemizde kömür ticareti yapan firmaları toplasın kömür tedariğini nasıl ve hangi koşullarda ve yeterli miktarda yapıp yapamayacaklarını sorsun,gerekirse Domaniç de kömür ticareti yapan firmalara her konuda destek olsun.Eğer firmalar yeterli kömür miktarını tedarik etmekte zorlanıyorsa Belediye kömür işletmeleriyle görüşüp,halktan ön talep alsın bir an önce halkın kömür sorununu çözsün,çözsün ki vatandaşımız kış geldiğinde kömürsüz kalma yada çok yüksek fiyatlarla kömür almak zorunda kalmasın.

DOĞALGAZ SORUNU GÜÇLÜ SİYASİ İRADE İLE ÇÖZÜLEBİLİR
2- Çinigaz şu an için Domaniç'e doğalgaz getirmiyor, Çinigaz özel sektör firması olduğu için bu yatırımı rantabl görmüyor olabilir,bu sorun ancak güçlü bir siyasi irade ile çözülebilir.Yada Domaniç Belediyesi temiz çevre & temiz enerji fonlarından ulusal ve uluslararası kuruluşlardan gerek hibe ,gerek uzun vadeli kredi çözümleri ile proje üreterek destek alarak sorunu çözme yolunda adımlar atabilir.Hiç LNG ile bu sorunu çözmeyi düşündünüz mü,bir LNG deposu kaça mal olur,şehir içi hatları için ne kadar yatırım yapmam gerekiyor,kaç hane doğal gaz talep ediyor bir etüt çalışmanız varmı. EPDK dan bu yatırımı yapma şartları nelerdir, gerekli izinleri alma şart ve koşuları nedir diye hiç araştırdınız mı, belkide bu izinleri alamayacaksınız ama en azından Çinigaz'ın üzerinde baskı yaratırsınız ve konu gündemde kalarak siyasilerin etkilenmesini ve konuya çözüm üretmek adına daha aktif hale gelmelerine yardımcı olabilirsiniz..

ÖĞRENCİLERİN DOMANİÇ HAYME ANA MYO'U TERCİH ETMELERİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILDI MI ?
3-Yeni Eğitim-Öğretim dönemi kısa bir süre sonra başlayacak, üniversite sınav sonuçları açıklandı ve öğrencilerimiz tercihlerini yapıyor, öğrencilerimizin Domaniç Hayme Ana MYO tercih etmelerini sağlamak adına ne gibi çalışmalar yaptınız ,yapıyorsunuz,yurt sorunu konusunda ne gibi önlemler aldınız. Umarım MYO'umuzu tercih eden öğrenci sayısı önceki yıllardaki gibi düşük seviyelerde kalmaz.

HASTANE İNŞAATI DURUMU NEDİR ?
4-İlçe Entegre Hastanesinin inşaat durumu nedir,yeni ihale yapıldı mı veya ne zaman yapılacak Domaniç halkı bu konuda açıklama bekliyor.

CEZAEVİ İNŞAATI DURUMU NEDİR ?
5-Domaniç Yarı Açık Cezaevinde durum nedir, inşaat ne durumdadır, faaliyete ne zaman geçecektir.

TAVŞANLI YOLU NE ZAMAN BİTECEK ?
6-Yıllardır esprilere konu olan Domaniç-Tavşanlı yolunda son durum nedir, yolun bitirilme ve vatandaşın hizmetine girme tarihi nedir.

SOKAK HAYVANLARI SORUNU KANGREN HALİNE GELDİ
7-Sokak hayvanları konusunda ne gibi çözümler üretiyorsunuz, kangren haline gelmiş bu sorunu nasıl çözeceksiniz.

KÖYLER SU SIKINTISI ÇEKİYOR
8-Su sıkıntısı çeken Köylerimizin, su sorununu ne zaman ve nasıl çözeceksiniz.

GÖÇ İLE İLGİLİ PLANLAMA YAPILDI MI ?
9-Domaniç den çevre il ve ilçelere göçü önlemek adına ne gibi projeleriniz var.2023 yılı için 12 fabrika temel atacak müjdesini verdiniz umarım olur ama bunun için yer tahsisi yapıldı mı(OSB),alt yapı çalışmalarına (yol,su,elektirik,kanalizasyon)ne zaman başlayacaksınız,bu fabrikalar hangi sektörden olacak,kaç kişinin istihdam edileceğini öngörüyorsunuz,yeterli sayıda vasıflı yada vasıfsız iş gücünüz varmı,bu yatırımlar sayesinde tersine göç olabileceğini öngörüyormusunuz,öngörüyorsanız yeterli sayıda konut stokunuz varmı ,eğer yapılırsa Toki konutları bu ihtiyaca cevap verebilecekmi, alt yapınız yeterlimi(sürekli su kesintisi anonsları duyuyoruz),eğitim ve sağlık hizmetleriniz yeterlimi ve sosyal hayatı düzenleyici ne gibi önlemler aldınız ve planlama yaptınız.Siz sürdürülebilir bir büyüme ve gelişmeden mi bahsediyorsunuz,eğer öyleyse lütfen tüm planlamalarınızı ona göre yapınız.

DOMANİÇ'İN CHP İKTİDARINA ÖZLEMİ VAR
Biliyoruz bu sorunların hiç birini çözemeyeceksiniz, belki içlerinden bazıları kervan yolda düzülür anlayışınızla kendiliğinden çözülecek ama ne Domaniç Belediyesi nede iktidar mensubu yöneticilerinin bu sorunları çözme iradesi ve vizyonlarının olmadığının farkındayız. Yerel Yöneticilerimizin ve İktidar partisinin ilçe temsilcilerinin sorunların tespitinde ve çözüm yollarını bulmakta zorlandıklarını ve hiçbir plan ve programlarının olmadığını görüyoruz. Tüm bu nedenlerle Ülkemizin ve Domaniç'in CHP iktidarına özlemi var. Halkımızla el ele, gönül gönüle olacağız ve tüm sorunları hep birlikte çözeceğiz, gece gündüz çalışacağız, üreteceğiz ve gelişeceğiz.

ÇÖZÜM PLANLARIMIZ HAZIR
Sorunları biliyoruz, çözüm planlarımız hazır, azmimiz var, enerjimiz var, vizyonumuz var, eğitimimiz var, memleket sevdamız lafta değil özde var, ben ben demeyen, biz hep birlikte güçlüyüz diyen bir anlayışımız var, bir sonraki seçimde tekrar seçilebilmek adına yanlışlar yapmak yerine, seçimi kaybetmeyi göze alarak Domaniç için doğruları yapma irademiz var.

MUHASEBE BELEDİYECİLİĞİ DEĞİL, ÖZKAYNAK YARATAN BELEDİYE
Devletten gelen para ile MUHASEBE BELEDİYE'ciliği değil katma değer ve öz kaynak yaratan Belediyecilik anlayışı ile Domaniç'i hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz. Domaniç çaresiz değildir.

KAZANAN DOMANİÇ OLSUN KAYBEDEN BİZ OLALIM
Sayın Belediye Başkanı ve Sayın İktidar Partisinin Yerel Yöneticileri belki bu sorularımıza ve eleştirilerimize kızacak, bize selam bile vermekten imtina edeceksiniz,hatta böyle muhalefet olmaz diyerek , nasıl muhalefet edeceğimizi bile bize telkin edeceksiniz,olsun bize kızın,küsün ama sürekli kan kaybeden Domaniç için bir an önce harekete geçin,kazanan Domaniç olsun kaybeden biz olalım.Saygılarımla “ ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit