Denizli’de düzenlenen 25. Yatağan Bıçak Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri ağası Kütahyalı iş kadını Kültür Bakanlığı Çini sanatçısı Nida Olçar oldu. Olçar, KUTAY Türk Savaş Sanatları Gösteri Ekibi ile festival alanında Domaniç rüzgarı estirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=d-ELKP5PFq8

Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Çininin Picasso'su olarak bilinen Unesco'nun "Yaşayan insan hazineleri" listesine seçilen Sıtkı Olçar kızı Kültür Bakanlığı Çini sanatçısı Nida Olçar, Kütahya’nın tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor.Domaniç’in doğal güzelliklerine hayran olan Olçar, kilometrelerce uzakta Domaniç’in ismini anons ettirerek bizleri de gururlandırdı.

DOMANİÇ EKİBİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Domaniç Gazetesi olarak gururla takip ettiğimiz programda, Nida Olçar’ın organizasyonuyla KUTAY Türk Savaş Sanatları Gösteri Ekibinden Domaniç damadı Fatih Peynir ve fahri hemşerimiz Safa Mazlum, gösterisiyle büyük alkış aldı.

NİDA OLÇAR’A YOĞUN İLGİ

Festival kortej yürüyüşü ile başladı. Festival alanına ulaşan protokol ve Festival Ağası Nida Olçar ile oğlu Sıtkı Olçar burada örs üzerinde çekiçle demir dövdü.

Denizli protokolü tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Nida Olçar’ın Ağa’lık Keyfiyesini Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tevdi etti.

Yatağan Ağa’sı olan Babası Sıtkı Olçar’ın izinden ayrılmayan kızı Nida Olçar babasından aldığı bayrağı devam ettirdi. Başkan Zolan, Ağa Olçar’a, “Yatağan’ımızı unutmadan, Denizli’mizi unutmadan kendi öz vatanıymış gibi buraya sahip çıkıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Burada konuşan Olçar, “Kıymetli hemşerilerimize bu göstermiş olduğu ahde vefa örneği için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizler artık kendimizi Yatağan’lı, Denizlili olarak görüyoruz, sayelerinde ve fahri hemşerileri olmaktan da gurur duyuyorum. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

OLÇAR’DAN FESTİVAL ALANINDA DOMANİÇ JESTİ

Son olarak festivalde Nida Olçar tarafından bir jest yapılarak Türk Savaş Sanatları Gösterisi sunuldu. Domaniç ismiyle anons edilen KUTAY Türk Savaş Sanatları Gösteri Ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Büyük alkış alan ekip festival alanında Domaniç rüzgarı estirdi ve bizleri gururlandırdı.

DOMANİÇ’İ TEMSİL ETTİĞİMİZ İÇİN ÇOK GURURLUYUZ

Tören sonunda gazetemize konuşan KUTAY Türk Savaş Sanatları Gösteri Ekibinden Fatih Peynir, Denizli de Domaniç’i temsil etmenin çok gurur verici olduğunu ifade etti. Peynir, “ Nida hanımla beraber burada bulunmaktayız. Safa kardeşim ile beraber Domaniç’i temsil ediyoruz. Nida hanımın ağalığı kutlu olsun diyoruz” diye konuştu.

Düzenlenen festivalde yerel ve ulusal baz da birçok sanatçı sahne aldı. 800 yıllık ata mesleği bıçakçılığın tanıtımına katkı sağlamanın amaçlandığı festivalde 3 gün boyunca el emeği ürünler ziyaretçilere tanıtıldı. Ayrıca bıçak yapımı uygulamalı olarak gösterime sunuldu. Hünerli ellerden yapımı tamamlanan kılıçlar ve bıçakların açık artırma ile heyecanlı ve renkli sahnelere satıldı.

Editör: Serdar Yiğit