Domaniç Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Oktay Yavuz’un girişimleri sayesinde, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya Germiyan Ata Sporları Kulübü Başkanı Selim Erduğan ile birlikte Domaniç’te Geleneksel Türk Okçuluğu yönelik kurs planlanıyor.

Domaniç Halk Eğitimi Merkezi yılsonu programına Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Oktay Yavuz’un misafiri olarak katılan Kütahya Germiyan Ata Sporları Kulübü Başkanı Selim Erduğan yaptığı konuşmasında Türk Okçuluk kursları eğitimini bir daha ki dönem Domaniç’te açmayı planladıklarını söyledi.

Federasyonun 2019 yılında Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kurulduğunu hatırlatan Erduğan

buy cheap kamagra online

, 2 yıl içinde 10 bin lisanslı okçu, 857 kulüple faaliyet gösterdiğini açıkladı.

DOMANİÇ’E GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU ÇOK YAKIŞACAK

Erduğan, “ Burada bu ateşin yakılması ile ilgili bugün sizlerle beraberiz. Çok ta teveccühü olan bir spor, aslında bir spor da değil, bir kültürün devamı, bir adres sorgulaması, bir kimlik doğrulaması. Geleneksel Türk Okçuluğu tarihimizden gelen genlerimizin hafızasını yansıtmaktadır. Domaniç’e Geleneksel Türk Okçuluğu çok yakışacak. Çünkü Ötüken’den yayını gerip, otlaklarda atlarını sulayıp, Dünyanın en büyük medeniyetlerden Selçukluyu, Malazgirt önlerinde Anadolu’ya sokan ecdadımız. Tekrar dirilişini Domaniç’te yapmıştır. Aslında payitahtları sayıp, arasında Domaniç’i de saymamız lazım. Domaniç’in de kıymetini bilmeliyiz. Şehrimizin iki ucu bir kurtuluşumuz biri kuruluşun başkenti. İnşallah burada ateşi yakacağız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kaymakam Muhammed Enes İpek ve Belediye Başkanı Sahvet Ertürk ok attı.

Editör: Serdar Yiğit