Yakma sanatı ile yaptığı fotoğrafları, İnegöl Kent Müzesinde sergilenen Domaniçli Polis memuru Mehmet Gün, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün, tablosunu Sakarya'da yaşayan babası Asım Safitürk'e hediye etti. Hediyeyi Abdülhamid Kültür Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı ulaştırdı.

Oğlunun tablosunu alan Şehit babası Asım Safitürk, yakma sanatçısı Domaniçli Mehmet Gün'ü arayarak gözyaşları içinde teşekkür etti.

Baba Safitürk, “ Bir oğlunu vatana şehit verdim. Binlerce oğlum oldu. Vefalı milletimizin vefalı evlatlarına ve sanatçılarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Elinize yüreğinize sağlık. Tablonuzu evimin başköşesine astım” dedi.
Polis memuru, Ahşap Yakma sanatçısı Mehmet Gün, “ Gencecik kaymakamımızın şehit edilmesi beni derinden üzmüştü. Bölgede yıllarca görev yapmış biri olarak bölge halkını da, oralarda görev yapanları da iyi bilirim. Terör, hem bölge halkını hem de oralarda görev yapan binlerce insanımızı derinden üzüyor. Şehit kaymakamımız bölgede görev yaptığı yerde çok sevilmişti. O bölgenin insanı öyledir. Bir sevdi mi tam sever. Ama terör odakları onlarca yıldır aramızı açmaya çalışsa da, kan döküp can alsa da ülkemizi ve insanlarımızı bölemedi, bölemeyecek. Bu tabloyu yaparken çok hüzünlenmiştim. Şimdi bir şehit babamızdan böyle duygusal bir teşekkür almak sanatım adına beni onurlandırdı elbet. Ama keşke canlarımıza kıyılmasaydı da bende böyle bir tablo yapmak zorunda kalmasaydım” dedi.

Mardin'in Derik İlçesinde Kaymakam olarak görev yaptığı sırada, makamında uğradığı terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastane de bir gün sonra şehit olan 1981 doğumlu, evli ve bir çocuk babası Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün, vefatı tüm ülkeyi hüzne boğmuş, okullara, caddelere adı verilmiş, yeni doğan çocuklara bile adı verilmişti.

Editör: Serdar Yiğit