CHP Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap, gazetemizi ziyaret ederek İlçe Hastanesi, Ambulans, Yol, KYK ve doğalgaz ile ilgili açıklamada bulundu.

Gazetemizi ziyaret eden CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, yarıda kalan Domaniç İlçe Hastanesinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Kasap gazetemize yaptığı açıklamada, “Domaniç İlçe Entegre Hastanesi daha önce de gelmiştik kötü ve atıl durumdaydı dökülüyordu, yenilenmeye ihtiyacı vardı. Yılların binasıydı, zaten kapasite olarak da yetersizdi. Hatta engelli rampası bile usulen yapılmıştı. Ayrıca Domaniç İlçe Hastanesinin bir an önce yeni binasına kavuşturulması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanının söylediği gibi Türkiye'de hastanesi olmayan ilçe yok demişti. Kütahya'da üç ilçede hastane yok. Bu sözleri yerine getirilmesi eski hastanenin yerine yapılacak olan yeni hastanenin de bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Kütahya sağlık yönünden gerekli yatırımları almamıştır. İldeki Şehir hastanesi sekiz yıldır bitirilememiştir. İlçelerdeki hastanelerde dökülmektedir.

TEK AMBULANS YETERSİZ

Diğer bir sorunda Domaniç'te tek ambulans olduğunu biliyorum 30 civarında köyü olan Domaniç için tek ambulans yetersizdir. Acil yardım ambulansı ve hasta nakil ambulansı gerekiyor. Oda tekrar paramedik gerektiriyor yani yeni bir ATT kadrosunun da açılması lazım.

KYK, YOL, DOĞALGAZ…

KYK çok önemli ve öğrenciler için büyük bir sorun. İlçeye 30 yıldır yurt yapılamıyor. Yol bir yılan hikayesine döndü. İlçenin doğalgaz sıkıntısı var, biran önce çözülmesi gereken” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit