Domaniç Halk Eğitim Merkezinde verilen dikiş kursuna katılım oldukça yoğun. Ucuza kumaş alarak kurs hocalarının desteğiyle merkezde elbise üreten kadınlar, elbiseleri mağazalardan çok daha ucuza mal ediyor. Kursiyer kadınlar 20 TL'ye aldıkları bir kumaş ile diktiği kıyafetin vitrin değeri 500 ila 1000 TL'yi buluyor.

https://youtu.be/P_n30VONDqo

Domaniç Halk Eğitim Merkezi açtığı kurslarla ilçede yaşayanlara hem sosyalleşme adına güzel imkanlar veriyor, hem meslek sahibi yapıyor. Özellikle ilçemizde kadınların sosyalleşebileceği bir alan olmadığı için Domaniç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kadınlara ayrı bir önem veriyor.

Aile sıcaklığında eğitim alan 15 kursiyer, 10 ayda eşofman takımı, tunik, gömlek, etek, pantolon, pijama takımı ve söz nişan için abiye elbise gibi pek çok kıyafet dikti.

Domaniç Halk Eğitim Merkezi giyim öğretmeni Ayten Türker gazetemize yaptığı açıklamada, giyim kursunda en önemli olan şeyin maliyet olduğunu belirtti.
Halk Eğitim Müdürü Oktay Yavuz'a teşekkür ederek sözlerine başlayan Türker, “20 TL'ye aldığımız bir kumaşla diktiğimiz eşyanın vitrin değeri 500 ila 1000 TL'yi bulabiliyor. Bu yüzden öğrencilerimiz çok hevesli. İlk başladığımızda çok az kişiyle başladık. 8 kişiydik ama şuan 15 kişiyle devam ediyoruz. Mayıs ayı gibi sergimiz olacak. Yaptığımız tüm ürünleri halk eğitim merkezinde açılan diğer kurslarla birlikte sergisini yapacağız. Domaniç halkını bekliyoruz. Gelip görmelerini istiyoruz. Öğrencilerimin eşlerine, ailelerine, anne, babalarına ve çocuklarına çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz bu arada artık bir aile olduk, sülalece halk eğitimci olduk” dedi.

İŞ SAHASI ÖNCESİ DİKİŞ KURSU

Kurslarda hazır giyim ürünlerini maliyetinin çok altında üretebildiklerini söyleyen Kursiyer Selime Kadıoğlu, “Çalışmak isteyen arkadaşlarımızın da tekstile gitmeden önce, iş sahası öncesi burada bu işi öğrenmeleri sağlanıyor. Halk eğitim merkezi müdürümüz ve öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

EV ORTAMI GİBİ

İki üniversite mezunu olduğunu söyleyen kursiyer Derya Alparslan, “ Dikişi çok sevdiğim için dikişe başladım, bir tunik bir gömlek gördüğümde bunu dikebilirim demek çok güzel. Piyasada çok pahalıya satılan 3'lü bir eşofman takımını örnek veriyorum. Ben diktim dediğimde insanlar inanmıyorlar ve hemen ne kadara mal ettiğimi soruyorlar, onu da söylediğimde iyice şaşırıyorlar ve onlara çok basitmiş gibi geliyor. Buraya başladığımda burada kimseyi tanımıyordum Domaniçli değilim. Bu kurs sayesinde tanışmış oldum biz burada 15 kişiyiz, 15 tane ablam var. Burası bizim ev ortamımız gibi. Bazen çocuklarımız bile bizimle gelip dikiş makinelerinin başına oturabiliyorlar. Günlerimiz burada güzel ve verimli geçiyor” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit