İlçemizin en eski ve tarihi Sultan Alaaddin Camiinde oluşan çatlaklar, dökülmeler cemaati tedirgin ediyor. Durum karşısında huzursuz olan cemaat camiinin 7 yıl önce vaat edildiği gibi yeniden yapılmasını istiyor.

Yaklaşık 7 yıl önce yapılan açıklamada “Osmanlı Devleti'nin kurulduğu Domaniç'te tarihi eserler aslına uygun olarak restore ettirilecek. Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan bugüne şanlı tarihine tanıklık eden Sultan Alaaddin Camisi'nin aslına uygun olarak yeniden yapılacak” müjdesi verilmişti.

O tarihlerde Vakıflar Genel Müdürlüğüne verilen Sultan Alaaddin Camisi içler acısı haliyle yeniden yapılacağı günü bekliyor.

İki kez yanan ve yeniden yapılan Sultan Alaaddin Camisi en son 1968 yılında köylerden toplanan kerpiç, tuğla, taş gibi malzemelerle tekrar yapıldı. Ancak camiinin 2 adette depreme dayanıksız raporu bulunuyor. Caminin ise hemen hemen her yerinde çatlaklar mevcut.

Geçtiğimiz yıl caminin Bursa Caddesi tarafından bir beton parçası yola düşmüş, olay anında yoldan geçen yaya tesadüfen kurtulmuştu.

Cami cemaati camide korkarak namaz kıldığını, caminin söz verildiği gibi bir an önce yapılmazsa, yığma duvardan yapılan caminin mutlaka bir gün yıkılacağını söylediler.

Öte yandan cami yeniden yapılacak diye geçtiğimiz yıllarda sökülen tuvaletlerin yerine ise hala yenisi yapılmadı.

Editör: Serdar Yiğit