Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iki günlük Kütahya ziyaretinde ilçelerinde sorun ve taleplerini dinledi.

Bakan Bekir Pakdemirli'nin ziyaretinde Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul ve Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın'da görüşme fırsatı buldu.

PAZARALANI VE YEŞİLKÖY GÖLETİ

Burada Bakan Pakdemirli ile görüşen Ak Parti İlçe Başkanı Özoğul, Domaniç'te ki neredeyse tüm köylerin içme suyu problemini çözecek olan Pazaralanı Göleti ve Yeşilköy Göleti'nin ilçe için çok önemli olduğunu ve yatırım programı içerisinde yer almasını istediklerini söyledi.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA TALEBİ

Çukurca Beldesi ile Çamlıca köyünde hisseli biçimsiz ve parçalanarak küçülmüş tarlaların devlet eliyle arazi toplulaştırılması için Bakan Pakdemirli'ye talepte bulunduklarını söyleyen Başkan Özoğul, ekonomik olarak işlevselliğini yitirmiş parsellerin bir araya getirilip, çiftçinin daha az masrafla daha fazla verim almasını sağlamak istediklerini belirtti.

YANAN ALANDA MERMER ARAMA YAPAN FİRMALAR BAKANA ŞİKAYET EDİLDİ

Bakan Pakdemirli ile görüşen Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın'da belde genelinde kullanılmak üzere Orman genel müdürlüğü ahşap oturma gruplarından istedi. Ilıcaksu da ki dere ıslahı ve taşkın koruma kanalının programa alınması için talepte bulundu. Ayrıca, 2017 yılında meydana gelen büyük yangından sonra arama ve işletme ruhsatı alan mermer firmalarının bölgeyi talan etmeden, yeni ağaçların kesilmemesi için talep ve belde halkının rahatsızlıklarını dile getirerek Bakana şikâyette bulundu.

DOMANİÇ'TE 2 GÖLET TAMAMLANDI

Kütahya ziyaretinde Domaniç'te 2 gölet tamamladıklarını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bunların Domaniç Çamlıca Sulama ile Domaniç Çukurca Sulama göleti olduğunu söyledi.

Ziyaret esnasında yapılan açıklamalarda Domaniç ile ilgili detaylar şöyle;

Maliyeti 162 milyon TL olan Kütahya-Domaniç Çamlıca Barajı 3,37 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip, temelden yüksekliği 52 metre olup gövde uzunluğu 444 metre. Baraj 10 Aralık 2021 tarihinde su tuttu. Ayrıca yine Çamlıca Barajı Sulaması ile ilgili maliyeti 124 milyon TL olan Domaniç Çamlıca Barajı Sulaması ile 13 bin 970 dekar zirai arazinin modern sistem ile sulanması sağlanacak, bununda sözleşmesi 27 Mayıs 2021 tarihinde imzalandı.

Maliyeti 56 milyon TL olan Kütahya-Domaniç Çukurca Göleti ve Sulaması İkmali 2,58 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip. Temelden yüksekliği 36 metre olup gövde uzunluğu 296 metre. 7 bin 310 dekar tarım alanının sulayacak göletin 2021 yılı Aralık ayında sulama inşaatı tamamlandı.

SELİM DEDEYE MESİRE YERİ KURULACAK

Kütahya'da 2022 yılında 6 adet mesire yeri kurulacak. Projenin maliyeti ise 5 Milyon TL. Karakuş (Gediz), Şehitler (Gediz), İnli (Kütahya Merkez), Selimdede (Domaniç), Frig Vadisi (Kütahya Merkez), ve Millet Ormanı (Kütahya Merkez) kurulacak mesire yerlerinden orman köylüsüne 500 bin TL ek gelir sağlanacak.

Editör: Serdar Yiğit