Domaniç Ortaokuluna, Fetem Tasarım Beceri Atölyesi kuruldu.

Kurulan atölye, içerisindeki özellikler ile öğrencilerin birçok alanda yararlanabileceği bir imkan sunuyor. Atölye içerisinde; fen kısmına yönelik çalışma masası, deney malzemeleri, robotik için çalışma masası, 3D yazıcı ile bilgisayar, tasarım ve ahşap için masif masalar, kodlama için çalışma masaları yer alıyor. Öğrenciler, bu eğitimlerin yanı sıra laboratuvarda aynı zamanda mekanik çalışmalar da yapabilecek.

Fetem atölyesinin açılışı Kaymakam Muhammed Enes İpek, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Kütahya İl Milli Eğitim Müdür V. Hamdi Sarıöz, Kütahya İl Şube Müdürü Rıdvan Acar, Domaniç Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul ve kurum amirlerinin katılımı ile gerçekleşti.

İlçe Müftüsü Şaban Durmuş’un duasının ardından konuşma yapan Kaymakam İpek, “Sayın Başkanım Ahmet Özoğul ile hayırsever iş adamlarımızı gezdik. Bu tarz yatırımların bir kartopu gibi büyüyerek devam etmesini diliyoruz. Bu küçük yatırımla önünü açmaya çalıştığımı ilçemizde ilerleyen safhalarda Domaniç’te niye bir bilim adamı, ilim adamı, zanaatkâr, sanatkâr, ünlü bir futbolcu, akademisyen, kaymakam, vali, cumhurbaşkanı çıkmasın hedefleri ile bunun temelini atma hedefindeyiz” diye konuştu.  

Kaymakam İpek, İlçemiz öğrencilerinin akademik gelişimlerine katkı sağlayarak, öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan FETEM atölyesinin kurulumuna destek olan, Sanko, Köksallar Madencilik, Faruk Bozbey, Yeşilyayla, Yılmaz Aydın, Dursun Erden, Ragup Ceylan, Selçuk Yardımcı, Murat Sert, Saye Home, Domaniç Min. Koop. Bşk. Numan Köksal, Nizam Market, Durabey Orman Koop., Şeref Tanrıkulu, Akgüneş Kuruyemiş, Cengiz Önder ve Nail Kuruyemiş’e teşekkür etti.

Editör: Serdar Yiğit