Çocukluk hayali olan traktörleri şimdi Afrika ülkelerine ihraç ediyor

https://www.youtube.com/watch?v=m30hqkZUq8Y

Domaniç’te Mehmet Şimşeker tarafından üretilen traktörler Afrika’ya ihraç ediliyor.

Şimşeker AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şimşeker, 10 yaşında çizdiği marka kısmına kendi adını soyadını yazarak hayal ettiği traktörlerin ihracatına başladı. Şimşeker, iki yıldır Sudan ile görüşme halinde olduklarını ve yerli malı haftasında anlaşarak yerli traktörlerin sevk edilmeye başladığını ifade etti.

Uzun yıllar çeşitli traktör markalarının bayiliğini başarı ile yürüttükten sonra yerli traktör üretimine başladıklarını ifade eden Mehmet Şimşeker, çocukluğunda hayal edip çizdiği traktörü bugün üretip ihraç etmeye başladıklarını söyledi.

YERLİ MALI HAFTASINDA SUDAN'A YERLİ TRAKTÖR İHRACATI

Şimşeker yaptığı açıklamada, “Yedi yıllık uzun bir çalışma neticesinde ihracatlarımıza başladık. Daha önce Libya, Gana, Kenya, Senegal gibi ülkelere ihracat yaparken, 2 buçuk yıldır da Sudan ile görüşmelerimiz devam ediyordu. Bu görüşmelerinde yerli malı haftasına denk gelmesi ülkemiz adına da sevindirici oldu. Şu anda yerli malı haftasında Sudanla anlaşma yapmış olduk. Traktörlerimizi yerli malı haftasında sevk edeceğiz” dedi.
Domaniç ilçesinde üretilen 'Mehmet Şimşeker' markasının Afrika tarafından tercih edilme sebebini sıralayan Şimşeker, işçilik kalitesinin Avrupa ürünleri ile kıyaslanacak derece de kaliteli ve Avrupa traktörlerine göre fiyatı rekabet edebilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Şimşeker, traktörlerin sade ve mekanik olması nedeniyle kullanım kolaylığı getirdiğini ayrıca yedek parçasının da bol olması nedeniyle tercih sebebi olduğunu ifade etti.

Markayı belirlerken hiçbir yabancı ibare kullanmadan Türkçeyi kullanarak ürettikleri traktörlerin tamamen yerli olduğunu belirten Şimşeker, “ Türkiye markasıyla ihracatlarımıza devam ediyoruz. Daha görüştüğümüz ülkeler var. Hatta Afrika ülkesinin birisinde bir montaj hattı planımız var. İlerleyen zamanlarda gerçekleştiği takdirde bununda duyurusunu yapacağız” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit