Domaniç Belediyesi tarafından Çiflik köyü yakınlarına kurulan Güneş Eneji Santrali, Ekim ayı içerisinde 45 bin 620 kilowatt saat enerji üretti. Kasım ayının 22'sine kadar ise 33 bin 790 kilowatt saat enerji üretimi gerçekleştirdi. Bu sayede 42 ton karbondioksit emisyonu dünyaya salınmadı.

Ülkemizin coğrafi konumunun, güneş enerjisinden faydalanma potansiyeli açısından yüksek olduğu bilinmekte. Dünyada artan nüfus ile birlikte kalkınmada önemli bir yer tutan sanayi sektörünün enerji tüketimi de artmakta. Bu sebeple enerji ihtiyacının farklı enerji kaynakları ile elde edilmesi zorunlu hale gelmekte ve bu anlamda Domaniç Belediyesi de GES Projesini tamamladı.

Güneş Enerji Santrali Projesi ile maddi gelirin yanı sıra doğayı koruma anlamında ciddi katkılarından bahseden Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

Başkan Ertürk, yaptığı açıklamasında, “Güneş enerjisi, sınırsız enerji kaynağı güneşten faydalanması sebebi ile tükenmeyen bir enerji türüdür. Yenilebilir ve temiz enerji olması sebebi ile çevreye zararlı duman, gaz, karbon monoksit, kükürt ve radyasyon gibi etkileri yoktur. Çevreci ve Yenilenebilir Enerji kaynaklarının değerini çok iyi bildiğimiz için 360 KWH'lık GES projemizi geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirmiştik.

Güneş Enerji Santralimiz Ekim Ayı içerisinde 45 bin 620 kilowatt saat enerji üretmiştir. Kasım ayının 22'sine kadar ise 33 bin 790 kilowatt saat enerji üretimi olmuştur. Bugüne kadar enerji santrali sayesinde 42 ton dünyaya karbondioksit emisyonu tasarruf edilmiştir. Eğer bu enerji termik santrali olsaydı bacasından 42 ton karbondioksit salınımı gerçekleşmiş olacak ve dünyaya karbondioksit salınımı gerçekleşecekti. Yani tamamen Güneş enerji santralimiz doğaya zarar vermeyen bir enerji üretim merkezidir. Bu karbondioksit emisyon emilimi için bin 79 ağacın fotosentezine tekabül ediyor. Ayrıca, bin 51 kilometre yapan bir uçağın karbondioksit emisyon emilimi ve 168 bin 908 kilometre yapan aracın karbondioksit emisyon emilimini sağlamaktadır. 969 bin 893 litre sıcak su olarak ve 198 bin 789 kilometrelik bir elektrikli araç menzili olarak katkı sağlamıştır. İlçemize kazandırdığımız Güneş Enerji Santralimiz ilçemize enerji sağlamakla birlikte doğaya da önemli ölçüde katkı sağlamaktadır” dedi.

Editör: Serdar Yiğit