İlçemizde birçok kazanın meydana geldiği Domaniç-Tavşanlı yolunun sanayi kavşağından, top sahasına kadar yapılacak duble yolun vaat süresi dolmak üzere. Yolda ise herhangi bir çalışma yok.

İhalesi 27 Ocak 2021 yılında yapılan, sözleşmesi 16 Haziran 2021 tarihinde imzalanan Domaniç – Tavşanlı yolunun 24 Haziran 2021 yılında yüklenici firma olan Feza İnşaat Taahhüt A.Ş.'ye yer teslimi yapılmıştı. 28 Eylül 2021 Salı günü ise yola kazma vurulmuştu. 3-5 gün top sahasında kepçeler kamyonlar gözüktü daha sonra ise yine çalışmalar durdu.

Siyasiler ve yüklenici firma yetkililerinin vaatlerine göre, hava şartları müsaade ederse yolun 1 kilometrelik kısmı, yılsonuna kadar tamamlanacaktı.

Hava şartları müsaade etti, ancak yolda her hangi bir çalışma yok.

Bu tarihten sonra hava şartları müsaade eder mi onu da bilmiyoruz.

NE DEMİŞLERDİ?

Yüklenici firma yetkilisi ile Domaniç'e gelen Ak Parti İl Heyeti 1 Eylül 2021 tarihinde sanayi kavşağında gazetemizi de çağırarak yol inşaatına başladıklarını duyurmuştu.

Burada gazetemize açıklama yapan Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan şunları söyledi: “ Yüklenici firma yetkilimizin ifadesine göre, yol seneye de kalmadan bitecek. Bölge müdürümüzün ve müteahhit firmamızın sahibiyle yaptığımız görüşmede, bu sene içerisinde yani Ekim ayına kadar Domaniç'in giriş ve çıkışlarıyla alakalı olan kısmın bölünmüş yol kapsamında yapılması işini bitirecekler inşallah. Önümüzdeki yıllar itibariyle 2023 yılının sonuna kadar yolun tamamını bitirmeyi planlıyoruz” demişti.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler'de; “ Uzun süredir bizimde gayret ettiğimiz ve bakanımız geldiğinde de kısa bir süre içinde sözünü aldığımız yolumuz, bu yıl içerisinde bölünmüş yol kısmı bitmiş olacak. Domaniç'imize hayırlı olsun!” diye konuşmuştu.

YAPARLARSA

Verilen söze göre, Berçin köyü yakınlarında ki yeni yolun bitiminden, top sahası dahil sanayi kavşağına kadar yaklaşık 500 metrelik alan dolgu olacak. Yolda ki kod farkı ortadan kalkacak. Ayrıca yol genişletilerek, Domaniç çevre yoluna kadar bölünmüş yol olarak yılsonuna kadar yapılacak.

NEDEN ÇALIŞMA YOK

Konuyla ilgili siyasilerden açıklama bekliyoruz. Kamuoyunun süreçle ilgili aydınlatılmasını istiyoruz. Yolda başlatılan çalışmalar neden kısa süre sonra durduruldu? Çalışmalar tekrar başlayacak mı ? Başlarsa söz verildiği gibi yıl sonuna kadar bitecek mi ?

Editör: Serdar Yiğit