Domaniçspor Kulübü Başkanı Sait Uysal ve Çukurca Belediyespor Başkanı Ahmet Şeker, 20 Kasım 2021 Pazar günü oynanması gereken Domaniçspor- Çukurcaspor karşılaşmasına hakemlerin çıkmaması nedeniyle oynanamayan maçtaki ekonomik zararın karşılanmasını bekliyor.

UZAKTAN GELEN TARAFTARLAR ORTADA KALDI

Kulüp Başkanları yaptığı ortak açıklamada, “ Bizden önce oynanan Sarıot-Karaköy futbol kulüpleri arasındaki saha içindeki olaylar nedeni ile maç durdurulmuş ve daha sonrada güvenlik gerekçesi ile iptal edilmiştir. Birinci maçta çıkan olumsuzluklardan dolayı Domaniçspor- Belediye Çukurcaspor maçının ileri bir tarihe ertelenmesi sonrasında taraftarlar da ortada kaldı. 200 km uzaktan gelen taraftarlarımız var. Yazık değil mi bu insanlara herkes ortada kaldı.

BİR MAÇIN EKONOMİK MALİYETİ EN AZ 2 BİN 500 TL

Maçın oynamamasının kulüplere ekonomik maliyeti en az 2 bin 500 TL'dir.
Kulüplerimizin sporcuları Kütahya, Bursa ve Bilecik illerinden gelmektedir. Gelen her sporcu kardeşimize yol ücretleri, yevmiyeleri ödenmektedir. Çok zor ekonomik şartlar altında bulunan kulübümüzün ertelenmeden dolayı gelişen ekonomik zararının ASKF'nin karşılamasını talep ediyoruz.

FATURA NİYE BİZE KESİLDİ?

Bizim maçımızdan önce oynanırken yarıda kalan karşılaşma nedeniyle bizim maçımız neden oynanmadı. Faturası niye bize kesilmiştir. Maçımızın hakemleri sahayı terk ederek maçımızı yönetmeye çıkmamışlardır.

İKİ AYRI HAKEM TRİOSU ATANMASINI İSTİYORUZ

Kütahya MHK neden iki maçada aynı hakemleri görevlendirmiştir? Ortada hakem eksikliği veya mali kriz mi vardır? Tüm hazırlıklılarımızı yapıp, sporcularımız ve taraftarımızla maçı beklerken, hakemlerin maça çıkmaması nasıl bir skandaldır? Maçın ileri bir tarihte oynanması durumu ise iki takım açısından da infaz gibi bir karardır. Hafta içi oynanacak maç kadro durumu ve taraftar açısından sıkıntıya neden olacaktır. Talebimiz bundan sonraki maçlarımızda iki ayrı hakem triosu atanmasıdır.

ZARARIMIZIN KARŞILANMAZSA BİR DAHA Kİ MAÇA NASIL ÇIKARIZ

Değerli kamuoyu: Futbol kulüpleri maça 15 dakika geç kaldığında, sahaya giriş kartı unutulduğunda hükmen yenik ilan ediliyorlar. Hakemlerin maça çıkmamasının mutlaka yaptırımı olmalıdır. Eğer zararlarımız karşılanmaz ise önümüzde ki maçlara nasıl çıkarız” ifadelerini kullandı.

SERDAR YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit