İlçemizde Muhtarlar Günü dolayısıyla Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Belediye Meydanında düzenlenen törene Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, kurum müdürleri, ilçe mahalle muhtarları ve köy muhtarları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sarıot Muhtarı Sadık Eryaşar, “ Muhtarlarımız, bulunduğu köy ve mahallelerde devletimizi temsil etmekte ve halkımızla kurumlar arasında köprü vazifesi görmektedir.

Millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden muhtarlık fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir.

 Muhtarlarımız; Köy ve mahallelerimize kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin ve Devletimizin temsilcisi olarak görev yapan; tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutlar ebediyete irtihal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

Törenin ardından muhtarlar Kayı Obası Restoranda ki yemek programına katıldı. Burada, 19 Ekim’in muhtarlar günü olarak belirlenmesinin muhtarlara verilen önemin bir göstergesi olduğunu aktaran Kaymakam Muhammed Enes İpek, Muhtarların, vatandaşlarla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek günlerini kutladı.

Daha sonra Kaymakam İpek, tüm muhtarlar adına Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Eryaşar’a plaket takdim etti.

Editör: Serdar Yiğit