İlçemizde üretilen yumurta büyüklüğündeki ceviz pazarda büyük talep gördü.

Yıllardır ilçemiz ceviz sektöründe büyük bir emeği olan ceviz üreticisi Selamettin Yılmaz'ın cevizleri büyük ilgi gördü.

Parlak sarı rengi, ince kabuğu, lezzetiyle ilgi gören cevizin gramajı neredeyse diğer cevizlerin 2 katı olduğunu söyleyen Selamettin Yılmaz, 30 gram ağırlığında ki cevizin, büyük talep gördüğünü belirtti.

Elindeki cevizleri bitirdiğini aktaran Yılmaz, bazı müşterilerin ilk kez bu büyüklükte ceviz gördüklerini ve çok şaşırdıklarını söyledi.

Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, Domaniç'te cevizin bir numara olma yolunda ilerlediğini aktardı.

İl genelinde en çok ceviz üreticisinin Domaniç'te olduğunu hatırlatan Yılmaz, “ İlçe tarım personeli, ziraat odasının olumlu ve faydalı katkılarıyla ve Domaniçli üreticilerin gayretli çalışmalarıyla ceviz üretimini ticari boyuta çıkarabilen birinci ilçedir” dedi.

Domaniç'in her yıl tırlar dolusu tonlarca cevizi iç ve diş pazara gönderebilmenin gururunu yasadığını söyleyen Yılmaz, “Hasada ve pazara 40 gün daha erken başlayabilme ve tane ağırlığı 12 gramdan 30 grama varan değişik kalibre ebat ve özellikte çeşitlerle üretime zenginlik katıyor. Ayrıca az miktarda da olsa geleneksel ve tarihi cevizlerimizi de gündemde tutmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit