Cumhuriyet Halk Partisi Domaniç İlçe Sekreteri Engin Uysal, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksek Okulunu tercih eden öğrencilerin barınma sorunu yaşadığını dile getirdi. Uysal, “Devlet tarafından KYK yurdu yapılmayan ilçemizde maalesef Belediyemizde öğrencilerimizin barınma konusuna duyarsız kalmıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Domaniç İlçe Sekreteri Engin Uysal, gazetemize yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“ 2021/2022 Eğitim ve Öğretim Döneminde Meslek Yüksel Okulumuzu İlk Tercih Döneminde yaklaşık 60 öğrencimiz tercih etmiştir.

İlçemizde öğrencilerimiz için barınma sorunu bulunmaktadır.

Devlet tarafından KYK yurdu yapılmayan ilçemizde maalesef Belediyemizde öğrencilerimizin barınma konusuna duyarsız kalmıştır.

Belediyemizin Domaniç ekonomisine katkı sağlaması kesin olan ve esnafımıza nefes olacak öğrenci popülasyonunu arttırmak için yapabileceği birçok eylem vardı, ama belediyemiz hiç bir öngörüde ve planlamada bulunmayarak tamamen hazırlıksız yakalandı.

Neler yapılabilirdi?

1.Belediyemize bağışlanan Öğrenci Yurdu hazır hale getirilip hizmete sunulabilinirdi.
2.Boş evler Belediyemiz tarafından kiralanıp bakımı yapılabilir ve hizmete sunulabilirdi.
3.Boş olan öğrenci yurtları Belediyemiz tartından kiralanıp hizmete sunulabilinirdi.
4.Öğrenci kabul edebilecek aileler tespit edilip en az bir öğrenci geçicide olsa o ailelerin yanına yerleştirilebilirdi.

Öğrenciye sahip çıkan bir yerel yönetim her dönem ilçemize daha fazla öğrencinin gelmesini sağlayabilir.

Domaniç Belediyesi umarım en kısa zamanda sorunun üstüne gider ve çözüm yolu bulur.

Domaniçi sevmek Domaniç adına yakışan eylemlerde bulunmak ve ilçe ekonomisine ve tarihine gerçek anlamda katkı sağlamakla olur diye düşünüyoruz”

Editör: Serdar Yiğit