6,5 milyon memur çalışan ve emekliyi ilgilendiren 6.toplu sözleşme dün imzalanmasına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Erdoğan Aktaş, sözleşmeyi
tanımadıklarına
dikkat çekti.

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Erdoğan Aktaş, 6 milyonu aşkın bireyi imzalanan ancak memnuniyetsizlikle karşılanan toplu sözleşmeyi tanımadıklarına dikkat çekti.

Başkan Aktaş; “6,5 milyon memur çalışan ve emekliyi ilgilendiren 6.toplu sözleşme dün imzalandı.Kamu işçilerine verilen %17 zam ve 500 TL seyyanen zam oranları memuru umutlandırmıştı ki,dağ fare doğurdu” dedi.

“TOPLU SÖZLEŞMEYİ TANIMIYORUZ!”

Yapılan sözleşmede seyannen zammın olmadığı, 3600 ek göstergenin ertelenip refah paylarının yok sağıldığına dikkat çeken Başkan Aktaş; “Memura; 2022 yılı için 5+7, 2023 yılı için 8+6. Bir de toplu sözleşme ikramiyesi adı altında sendikalı çalışana aylık 90-100 TL civarında seyyanen zam niteliğinde bir artış var! Başka da bir şey yok” dedi.

Aktaş; “Seyyanen zam yok! 3600 ek gösterge yine başka bir bahara ertelenmiş! Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması için çalışma yapılmasına karar verilmiş! Sınıf ve ana sınıfı öğretmenlerinin maaş karşılığı meselesi hallolmamış! Refah payı yok! Seyyanen zam yok! Yok oğlu yok!” ifadelerine yer verdiği açıklamasında şunlara dikkat çekti:“Ancak Türkiye Kamu Sen olarak yetkili olduğumuz dönemde diğer sendikalara çağrıda bulunan ve talepleri toplulaştırma gayretinde olduğumuzdan dolayı yetkili sendikanın çağrısına olumlu yönde cevap vererek, kamu çalışanlarının haklarını masada savunduk. Ancak üzerinde ısrarla durduğumuz;‘Seyyanen zam, -Refah Payı, -3600 ek gösterge, Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması, Yardımcı Hizmetler sınıfı çalışanlarının Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi gibi konularda mesafe alamayınca masadan kalktık.” dedi.

“KAYIPTIR”

Başkan Aktaş; “İmzayı atan, tarihi bir sözleşmeye imza attık diyen, yetkili sendika biz değiliz. Memurun, kamu çalışanının masa da daha güçlü temsil edilmesi adına yaptığımız fedakarlık yanlış anlaşılmasın!” ifadelerine yer verdiği açıklamasında kamu çalışanlarının 2 yıl daha kaybolduğunu dile getirip şunları söyledi:“Aslında, özet olarak;(gözümüz yok, daha fazla alsınlar) Asgari ücretliye ve kamu işçisine verilen kadar memur ve memur emeklisine verilmeliydi, alınmalıydı. Ancak, önümüzdeki dönemde muğlak olarak ifade edilen konular ve talepleri dillendirmeye ve kamu çalışanlarına kazandırma gayreti içinde olacağımızdan ve kamu çalışanlarının umudu olmaya devam edeceğiz. Bu haliyle 6.toplu sözleşme dönemi memur için kayıptır. Bu toplu sözleşmenin kimseyi memnun etmediği açıktır. Bu (bazıları için öyle olabilir) tarihi hakların alındığı bir toplu sözleşme falan değildir. Kamu Çalışanının 2 yılı daha kayıptır.”

Editör: Serdar Yiğit