Bükerler köyü muhtarı Ali Kara, köyü için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Köyün tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmek için büyük gayret gösteren muhtar Kara, üst düzey görüşmeler yaptı.

Berçin köyü muhtarı Ali Kara, geçtiğimiz hafta ilçemizi ziyaret eden Vali Ali Çelik'i program dışı köyüne davet etti. Köy programda olmamasına rağmen kendisini kırmayan Vali Ali Çelik, köyde ki çalışmaları yerinde inceledi. Vali Ali Çelik, Kaymakam Muhammed Enesi İpek'i ve Kütahya protokolünü ağırlayan muhtar Kara, köy ile ilgili taleplerini illeti.

Vali Çelik'e köyün içme suyu hattı ve kanalizasyon hatlarının çok eski olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini anlattı. Ayrıca köy gençleri için halı saha yapacaklarını, Bursa Büyükşehir Belediyesinden destek aldığını anlattı ve sahanının tamamlanması için Vali Çelik'ten söz aldı.

Geçtiğimiz günlerde ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret eden muhtar Kara, köyü için hayal ettiklerini anlattı ve destek istedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'ı köyüne de davet eden muhtar Kara, halı saha tel ve demir desteği sağlayan Başkan Aktaş'a teşekkür etti.
Ayrıca Aktaş'a Bükerlerspor forması hediye eden muhtar Kara, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi
.
Muhtar Kara seçildiği günden bugüne, köyün içme suyu için çalışmalarını sürdürüyor.
Köy girişinde yemekhane olarak kullandıkları eski okul binasının bahçesini köyden ve dışarıdan gelen yardımlar ile kır düğün salonu yaptı.

Köy kahvesini genişletti, mezarlığa malzeme odası yaptı.

Editör: Serdar Yiğit