Politika

Yol Sorunu Vatandaşı Canından Bezdirdi

Domaniç-Tavşanlı yolundaki bozuk alan tehlike oluşturuyor. Vatandaşlar, araçlarının zarar gördüğünü belirterek, yetkililerden yolun acilen asfaltlanmasını talep ediyor.

Abone Ol

ENCÜMENDEN TEPKİ

İl Genel Meclisi Üyesi Ercan Tekdemir, DomaniçTavşanlı arasındaki Muhacirler-Hamitabat bölgesinde yol yapım çalışmalarından dolayı gelen şikayetler üzerineincelemelerde bulundu.

Tekdemir, yok çalışması kapsamında verilen alternatif yolun 600 metrelik kısmının bozuk durumda olduğunu ve bu durumun günlük yaklaşık 10.000 aracın geçtiği bu yol için büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Tekdemir,  “Bu yol asfalt kaplama olsa, bölgedeki trafik rahat bir nefes alacak, ancak ne yüklenici firma ne de karayolları taleplerimize cevap vermedi. Domaniç halkı bu konuda çok mağdur, yalnızca Domaniç değil, aynı zamanda bölgedeki maden ve Tavşanlı Organize Sanayi’den kaynaklı yoğun trafik de bu durumdan etkileniyor. Yetkililere sesleniyoruz: Bu yolu bir an önce bitirin, bitiremiyorsanız da alternatif yola 150.000 TL'lik bir maliyetle insanların çilesine son verin,” ifadelerini kullandı.

BİR ÖN TAKIM MAALİYETİ 10 İLA 30 BİN TL ARASI

Küçükköy sakini Hasan Aydın ise yaklaşık 15 yıldır bu yolu kullandığını ve yolun durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirtti. "Araçların ön takım maliyetleri 10.000 TL ile 30.000 TL arasında değişiyor. Daha önce defalarca kez yetkililere bu durumu ilettik, ancak hiçbir sonuç alamadık. Acilen bu yolun yapılmasını istiyoruz,” diyerek tepkisini dile getirdi.

ARACI ZARAR GÖRDÜ

Uzun yol şoförü Emre Gündoğdu ise dün gece bu yoldan geçerken aracının kaliperinin dağıldığını ve bu yolun araçlarda maddi hasara yol açtığını belirtti. “Bu yolu sık sık kullanıyoruz ve sürekli olarak araçlarımız zarar görüyor. En azından buraya bir asfalt dökülse bu sorunlar ortadan kalkabilir. İnşallah sesimizi duyarlar,” dedi.
KİMSE İLGİLENMİYOR
Hayvancılıkla uğraşan Şahin Kılıçkardeşler ise yol çalışmaları sırasında kullanılan mıcırın araçların kaportalarına ve camlarına zarar verdiğini ifade ederek, “Bu kısa mesafeye asfaltlama yapılsa, milletin arabası hasar görmez. Bu yol yıllardır bitirilemiyor, siyasilerimiz de ilgilenmiyor,” şeklinde konuştu.

Vatandaşların şikayetleri ve yetkililere çağrıları, Domaniç-Tavşanlı yolundaki sorunların acilen çözülmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.