ÖNÜMÜZDE UZUN YILLAR OLSADA

Abone Ol

Geçen yıllarda 'sesleniş' başlığı ile bir yazı yazıp gençlerimize haddim olmadan nasihatlerde bulunmaya çalıştım.

Evet gençlerimiz.

O yazımda kısacası;

Bizlere bırakılan, bu topraklar, bu toprakları kazanan, koruyan, şehit düşen, can veren, kan veren, emek veren atalarımızın topraklarıdır. Öyleyse toprak atamızdır!  Kıymetlidir, değerini bilin. Diyerekten, gençlerimizi hep fabrikada işçi görmek isteyenlere karşı okumalarını tavsiye edip, denizde kaptan, havada pilot, fabrikada mühendis, hastanede doktor olun ve uyuşturucu başta olmak üzere, alkol vb. Bütün kötü alışkanlıklardan uzak durarak, bizlere yardımcı olsun diye icat edilen teknolojiyi doğru kullanın tavsiyelerinde bulunmuştum.

Tamda bu anlamda Domaniç Belediyesinin Öğrencilerimize ve gençlerimize yönelik yaptığı çalışmaları takip edince bu yazıyı kaleme alma ihtiyacı hissettim.

Domaniç Belediyesi seçim sonrasında öğrenciler ve geleceğimiz olan gençlerimiz için çalışmalarına hemen başladı. Lise öğrencilerimizin şehir dışı ziyaretlerine destek olup üniversite öğrencilerimize sosyal aktiviteler düzenledi ilk etapta.

Daha sonrası mı ?

Belediye Rasim Karakoç spor tesislerinde erkekler 5-15 yaş arası futbol kursu ve kız voleybol kursu açıldı. Sonrasında Domaniç özel Cemal Aydın çocuk kulübü ve Domaniç belediyesi Hamit uysal halk kütüphanesi ve etüt merkezi faaliyete geçirildi nihayetinde.

2023 yılında nasihat şeklinde yazdığım yazıya cevap mahiyetinde Domaniçli öğrencilerimiz ve gençlerimiz için harika projeler bunlar. Okuyan bir nesil çalışkan bir Domaniç gençliği. Belediye başkanı sayın Engin Uysal Bey'i bu güzel projeler için tebrik ediyorum.

Domaniç Belediyesinin ilk Altı aylık icraatına baktığımızda seçimin galibi Öğrencilerimiz ve gençlerimiz olmuş. En güzel ve en özel yatırım da geleceğimize olan yatırım değil mi zaten.

Amma velakin gel gelelim;

Domaniç 'linin kanayan yaraları olan altyapı ve doğal gaz sorununu da yazmamı istiyor o gençlerin ve öğrencilerimizin anne ve babaları. Kısacası Domaniç' li Domaniç’in alt yapısının ve doğal gaz olayının akıbetini merak etmekte. Muhakkak seçimden yeni çıkıldı. Önümüzde uzun yıllar olsa da, sayılı gün tez gelir geçer, Domaniç' li kömür maliyeti nedeniyle kendi evinde kiracı olarak oturmak istemiyor. Buda onların en doğal hakkı.

Ha bu arada Domaniç-Tavşanlı yolunun altı kilometrelik kısmında asfalt çalışması başladı. Domaniç' li gözünü aydı nihayetinde. Yol ve yakıt masrafından bir nebze kurtulacak. Bir gün bu köşemde Domaniç’te doğal gaz ve altyapı sorununun da çözüldüğünü yazmak nasip olur mu bilemem ama. Domaniç' li bütün güzel şeyleri hakkediyor.

Kalın sağlıcakla.