MİLLETİN VEKİLE GÜVENİ KALMAMIŞ

Abone Ol

Türk halkı siyasi görüşüne göre partisinden belirlediği bir kişiyi kendine vekil seçti, sonra da seçtiği vekilin önünde diz çöküp ön iliklemeye başladı. 
Tuttuğu partiyi, takım tutar gibi tuttu yense de yenilse de bırakılmayan futbol takımı gibi taraftarlık yaptı.

Geriye doğru 50 yıl gidin, benim hatırladığım yanılmıyorsam sadece Erdal İnönü kendiliğinden çekilerek gençlerin önünü açtı.

Genel başkan koltuğuna oturanlar daha da kalkmadı. Sürüne sürüne merdivenlerden çıkanlar, koltuklarına girilerek sağa sola taşınanlar ölene kadar koltuktan kalkmayanlar ve onlardan iş ekmek bekleyen milyonlar…

Ak Parti kurulurken bu gidişe dur dedi. Tüzüğüne üç dönem şartı getirdi.
Üç dönemi dolduranlara bir hak daha tanındı. Sonra metal yorgunu teneke yorgunu gibi bilmediğimiz kavramlarla vekiller, bakanlar değişti ama lider kaldı.  Yani eski tas eski hamam…   İlk on yıl yükseliş son 10 yıl çöküş…

Suçlu sadece iktidar mı ?

Muhalefetken ağza alınmayacak hakaretlerde bulunanları sonraki yıllarda hükümetin yanında görmeye başladık. Hükümetin yanında olmayan muhalefeti de kendi kendine muhalefet ederken gördük. Halk gerçekleri görse de gidecek yer bulamadı. 

Son yıllarda Kütahya millet vekillerini tanıyan bilen gören var mı ?
MHP li vekil MHP lilere küstü Domaniç'e gelmiyor. Ak Partililer ya gelmiyor ya gelemiyor en son Vali nezaretinde gelmişlerdi. CHP li vekil CHP li vekil mi bilmiyoruz bile…

Geçtiğimiz günlerde İlçe Ak Parti teşkilatımızın talebimi bilemiyoruz. Yerel vekiller dururken dışardan bir vekili ilçeye getirmişler. Bayan vekil Ankara'nın size selamı var diye lafa girecek olmuş ama bizim Domaniçli Ak Partililer bize selam değil iş lazım hizmet lazım diye tepki verince sigara üstüne sigara yakan vekil, sinirini bizim yerel basından almış. “Çekmesene oğlum” diyerek gazeteciyi azarlamış. 
Vekil Hanım, basının halkın gözü kulağı sesi olduğunu unutmuş herhalde.  Oysa biz Domaniç Gazetesi olarak eskiden en büyük desteği de saygıyı da hep Kütahya Ak Parti Vekillerinden görmüşüzdür.  Allahtan olacakları öngördüğüm için vekili takip etmek için gitmemiştim. 

Eskiden ilçemize gelen her vekili, vekil adayını, valiyi takip eder, ilçe siyasileri veya yetkililer el pençe hamdolsun çekerken bazen dayanamaz, haddimi aşarak Domaniç adına ben vekillerden ya da validen ilçem adına bir şeyler ister sorunları dile getirirdim. Artık bırakın konuşmayı, görünce nabzım yükseliyor… 

Evet yaşlandık. İsteyenin bir yüzü kara deyip yıllarca istedik ama olmadı. Umut kalmadı !!!

Anlaşılan o ki; halkta artık eski halk değil. “Kral Çıplak” diyebilecek kadar cesurca söylenmesi gerekeni söyleyen birileri de çıkmaya başladı.
Milletin vekiline güveni kalmamış bu da iyi bir gelişme. Önce kendine güveneceksin ! İğneyi önce kendine batıracaksın. Doğru yoldasın Domaniç'im !