Kültür

Malezya’dan Domaniç için geldiler

Malezya'dan gelen bir grup turist, Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerinden etkilenerek Domaniç'i ziyaret etti. Malezya'da daha önce kültür elçiliği yapmış olan Hasan Kürüz'ün organize ettiği ziyaret, bölgenin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

Abone Ol

KÜLTÜREL BAĞLARI GÜÇLENDİRİYORLAR

Kültür elçisi Hasan Kürüz, Malezya, Brunei, Oman, Katar, Endonezya ve Singapur gibi ülkelerden Türkiye'ye turist getirmeyi sürdürüyor. İş insanları ve akademisyenler gibi önemli isimleri Türkiye'de misafir eden Kürüz, bu ziyaretlerle kültürel bağları güçlendirmeyi hedefliyor.

DİZİLERDEN ETKİLENDİLER

Malezyalı ailenin Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman gibi dizilerden etkilendikleri için ziyarete Domaniç’ten başladıklarını ifade eden Domaniç Kayıboyu Kültür Derneği Başkanı Alparslan Turan, Malezya'dan gelen misafirlerin akademisyenlerden oluştuğunu söyledi. Hayme Ana Türbesi, Mızık Çamı ve Ilıcaksu gibi önemli mekanları gezen Malezyalılar, Tarihi Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşlerini izleyerek büyük bir ilgiyle takip ettiler.

MİSAFİRPERVERLİKTEN MEMNUN KALDILAR

Alparslan Turan, Malezyalı ailenin Domaniç'te bürokratlar ve siyasiler ile görüştüğünü ve Türk misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını ifade etti. "Biz de onlara rehberlik ediyoruz. Daha fazla turist çekmek için Domaniç'i Cumalıkızık gibi bir turizm merkezi haline getirmek istiyoruz," diyen Turan, bölgenin turizm potansiyelini artırmak için çalıştıklarını vurguladı.