HIZLI GÜNDEM KAFA KARIŞTIRIYOR

Abone Ol

Muhtemelen bu yazı yayınlandığında Türkiye’de gündem yine değişmiş olacak. 
Her konunun uzmanı TV konukları “Narinimize ne oldu” demeyecek. Askerleri kötüleme kampanyası devam etmeyecek. Atatürk mü din mi tartışmaları yön değiştirecek… 

Bazı TV kanalları emekli ve hayat pahalılığına geri dönerken diğer bazıları da yine ellerinde değneklerle, bu gece üçüncü dünya savaşı çıkıyor diyecekler. Türkiye de kimin nereden sorumlu olduğunu bilmeyecek kadar aptallardan oluşan bir başka algı kanalı da, Belediye başkanı köylerin çöpünü toplamıyor, yağmurları yağdırmıyor gibi saçma sapan, kasıtlı ve taraflı haberler ile algı yapmaya ortamı germeye, halkı kutuplaştırmaya devam edecek… 

Halkın gerçek gündemini dillendiren yerel basının ezildiğini, inlediğini, nefes alamadığını baskılardan dolayı görevini yapamadığını dillendirmeye çalışacak…

Şatafatlı yemeklerine, gezmelerine devam eden yetkililer yemekten sonra tasarruf tedbirlerinden bahsedecekler. Köyün, köylünün yol su sorunları başka bahara ertelenmiş olacak.

Yıllardır bir taraf bu kafa ekonomiyi batırır derken diğer taraf uçuyoruz diyordu ya iki tarafta haklı çıktı.

Son on yılda gerçekten de uçanlarda var batanlarda var. Hiç tanımadıklarımız ultra zengin listesine girerken bedava kömür ve makarna ile çocuklarını imam hatibe gönderenlerin çocukları ortada kaldı. İmam hatipler öğrencisizlikten kapanıyor. Oysa on yıl önce camilerde ibadet unutulmuş imam hatiplerin reklamı yapılıyordu. 

Mantar gibi biten üniversitelerden diploma alanlar sayesinde, kahvelerde okeye dördüncü arayan kalmadı. 

Çayın üç kuruşa satıldığı köy kahveleri boşalırken AVM’lerin lüks kafelerinde oturacak sandalye bulamıyorsunuz. 

İktidar, yılların başarısı ile güç sarhoşluğu yaşıyor halkı unutmuş, muhalefet hala ilk seçimde hangimiz aday olsak tartışması yapıyor. 

Vakıa suresi okuyarak borçlardan kurtulmaya, zengin olmaya çalışanlarla, fakir kalıp cennette huri sefası sürmeye çalışanların hamdüsenaları, hak arama derdine düşenlerin direncini düşürüyor. 

Fakir ülkelerin en büyük gelir kaynağı içki ve sigaraya peş peşe gelen zamlarla ekonomi ayakta tutulmaya çalışılıyor. 
Üzerine sigara öldürür diye yazdıkları için kimse sigaraya yapılan zamma ses de çıkaramıyor.

Ama kimse şunu sormuyor. Ülkenin bir kesimi vitaminsizlikten, tedavisizlikten, stresten, terörden, hızla ölürken kalp krizleri, kanserler bu kadar artmışken, kadınlar ekonomik nedenlerle depresyona giren eşleri tarafından öldürülürken tek sakıncalı sigaradır alkoldür diyenler. Narinleri de mi sigara ve alkol öldürdü diyemiyor.
Gerçekleri örtmek için tükenmeyen bahanelerimizin gündem olduğu ülkemizde bu yazı çıktığında Narin çoktan unutulmuş olacak emin olun ! Çünkü hızlı değişen gündem iyi kafa yapıyor.