Ben bunları hak etmiyorum. Sen bunları hak etmiyorsun. Biz bunu hak etmiyoruz. Domaniç’te bunu hak etmiyor…
Elbet bir gün hak ettiğimiz yerde olacağız ! Domaniç Hak Ettiği Yere Gelecek !
Hak etmek ne demek ? Neyi hak ediyoruz da hak ettiğimiz yerde değiliz ?
Sahi bizim hakkımızı kim yiyor ? Domaniç’in hak ettiği yer neresi ?
Dağın altına bir tünel kazıp, İnegöl’e çalışmaya gitmek isteyenler, “Domaniç bir gün hak ettiği yere gelecek” derken, Domaniç’e Domaniçli’ye neyi hak görüyorlar ?
“Domaniç’e fabrikalar kurulsun” diyenlerin istediği hak edilen yer neresi ?
Domaniç tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıksın, geçim kaynağı tarih ve doğa turistleri olsun diyenler Domaniç’ ve Domaniçli ye neyi hak olarak görüyor ?
‘Domaniç neyi hak ediyoru tartışa duralım.
Hak etmediğimizi düşündüğümüz mevcut durumumuz nedir ?
Toplam nüfus 30 binin üzerinde. İlçede kalan nüfus, 14 bin küsur. Çoğunluk Domaniç’i terk etmiş…
Tamamen boşalan köylerimiz de var. Her köyde bir iki boş cami ve içinde bir iki imam varken okullar ve sağlık ocakları tamamen kapatılmış.
Mevcut köylerimizin kiminin yolu yok, çoğunun içme suyu yok. Düşünebiliyor musunuz dağlarından taşlarının şırıl şırıl dereler akan Domaniç’te içme suyu olmayan köylerimiz var ! İlçe Devlet Hastanemiz kapatılmış, mevcut bina sağlık ocağı olarak faaliyetlerine devam ediyor. Kaymakamlıkta bir kaçı aktif çalışan kurumumuz var geri kalanını resmî törenlerde mecburi saygı duruşu ve istiklal marşı törenlerinde görebiliyoruz ki aralarında törene bile düzenli olarak katılmayanlar var. Doğa harikası ilçemizin her çeşmesinin başı piknikçilerin çöpleri, içkicilerin kırdıkları şişelerle dolu. Çocukları mobilyet ve bisikletlerle sokaklarda parklara bahçelere zarar veriyor. Elinde ki çöpü yere atıyor.
Gençler, ebe çamlığını şişe mezarlığına çevirmiş. “Öğretmenler, yeni nesil sizin eserinizdir” diyen Atatürk gibi bir önderimiz var. “Temizlik İmandandır” diyen mübarek bir peygamberimiz var. Ve bunlara inat edercesine duyarlı insanı utandırarak yetişen bir nesil var. Bin günde bin gölet projesi kapsamında Çukurca ve Çamlıca’da yıllardır bitmeyen, bitince de kime ne kadar faydasının olacağını tam da bilemediğimiz iki göletimiz var.
Domaniç ve 30 köyümüzün içme suyu sorununu çözecek Pazar Alanı Göleti ile Yeşilköy Göleti projemiz ise onlarca yıldır raflarda tozlandı gitti. Siyaset, halka hizmet için yapılır. 1923 yılında kurulan Cumhuriyet ile artık kendi siyasi temsilcimizi kendimiz seçecektik. Son yıllarda bu hak elimizden alındı. İldeki vekili, ilçedeki ilçe başkanını bile seçemiyoruz. Seçilmişlerden seçilen bakanlarda tarihte kaldı. Kısacası halkın istediği hizmeti verecek siyasetçiler halkın oyu ile değil atama ile başımıza geliyor. Oyumuza muhtaç olmayan siyasetçide oyunu alıp hizmet ve hesap vereceği halkı değil, kendisini makama atayana itaat ediyor. Elimizde tek kalan temsilciler muhtarlarımız.
Sahi onlar nerede ?
Haksızlık karşısında susuyorsan. Seçtiğini denetleyemiyorsan. Hak ettiğin hakkı başkalarından bekliyorsan, “EVET TAM DA HAKKETTİĞİN YERDESİN”