FUTBOLUN BİRLEŞTİREN RUHU

Abone Ol

Özellikle ilçe stadyumunun eksikleri başta olmak üzere futbolun birleştirici ruhunu ve Domaniç futbolu üzerine geçen senelerde bu köşemde bir kaç kez yazdım.

Bu hafta sonu da Domaniç İlçe stadyumunda Domaniç takımlarımızı izleme fırsatı bulunca tekrardan bu hafta ilçe ve ülke gündeminden uzaklaşıp konumuz futbol olsun istedim.

Zaten Ülke ve dünya gündemi İsrail ve iran gerginliği önceliğinde ekonomik zorluklar vb. konular ile pek meşgul. Rabbim başta ülke insanımıza ve dünya insanlığına kolaylıklar versin.

Her neyse biz asıl konumuza gelelim. Bu hafta özellikle hafta sonu Domaniç'in gündemi futbol idi. Domaniç'li futbol ile yatıp kalttı bu hafta sonu. Futbol kabiliyet meselesi.

Ben kendim pek futbol oynayamam.

Ama iyi bir taraftar olduğumu düşünüyorum.

Amatör lig başta olmak üzere BAL ve SAL liglerin ikinci haftası oynandı bu hafta. Büyük bir heyecanla ikinci haftasını geride bıraktık. Her zaman karşı olduğun Domaniç Amatör Liginde gördüğümüz kavga ve gürültüden uzak maçlar izledik bu hafta sonu.

İlçe stadyumunun tribünleri, soyunma odaları yapılmış, saha zemini futbol oynamaya müsait, zamanla diğer eksiklikler giderilir muhakkak. Futbolun birleştiren ruhu hakimdi bu hafta sonu. Domaniçliler Domaniç takımlarını hep birlikte desteklediler. Bu vesile ile Domaniç gençliği spora yönlendiriliyor, sportif anlamda güzel gelişmeler oluyor gerçekten.

Kendi köyüm olan, Karaköy Spor’da yöneticilik yapmış biri olarak biliyorum. Amatör spor kulübü olarak, hangi branşta ve alanda olursa olsun, maddi ve manevi olmak üzere ki özellikle maddi anlamda mücadele etmek gerçekten çok zor. Gerek Amatör ligde gerekse SAL ve BAL liginde mücadele eden takımlarımızın yöneticilerinin maddi anlamda ne zorluklar çektiklerini ve o takımları o maçlara çıkarmak için ne emekler harcadıklarını iyi biliyorum.

Bu hafta izlediğimiz maçlarda da bunu rahatlıkla gördük zaten. Domaniç takımlarımızın sahadaki mücadeleleri takdire şayan olsada, saha dışında dertler hep ortak. Özellikle günümüz ekonomik şartlarını göz önünde bulundurursak, İlk başta kulüplerin ekonomik anlamda sorunları ve sonrasında ise müsabakalarda ki aksaklıklar acilen giderilmeli. Sahadaki sorun her ne kadar ASKF’nin sorunu olsada kulüplerimizin maddi anlamdaki sıkıntıları için ilçemiz iş insanlarına büyük görevler düşüyor.

Saha içi aksaklıklar demişken. Tamda bu anlamda başta ilimiz Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna büyük iş düşmekte. Eminim ki, Amatör futbolun gelişmesi adına güzel çalışmalara imza atıyorlardır. Ama belli ki yetersiz kalıyor. Öncelikle Amatör kulüplerimizin emekleri dikkate alınarak maçlara atanan hakemler konusu. Mesela Domaniç Spor'un bu hafta sonu ve geçen hafta sonu oynadığı maçlarda Manisa ili takımlarına İzmir bölgesinden hakemler yerine diğer bölge hakemleri atanması konusu bence önemli bir konu.

Gel gelelim futbolun birleştiren ruhuna. Bu hafta sonu Muhacirlerden Sefaya kadar bütün köylerimiz Domaniç takımlarımızı desteklemek için İlçe stadyumunu doldurmuşlar ve gayet sağ duyulu bir şekilde maç izlediler. Domaniçin ortak değeri olan bütün takımlarımızı en güzel şekilde desteklediler. Sahaya yabancı madde atılmadı ve sahaya giren bir taraftar bile yoktu. Domaniç'li futbol severler bu hafta sonu coşkulu oldukları kadar bir ve beraberdiler. Dostça, sevgiyle, centilmence bir ve beraber olarak deplasman takımlarını en güzel şekilde ağırladık kısacası. Buradan bütün takımlarımıza başarılar diliyorum.

Kalın sağlıkla.