Politika

CHP Domaniç İlçe Başkanı Arıkan: Köy Okullarının Kapatılması Büyük Bir Hata

CHP Domaniç İlçe Başkanı Erdoğan Arıkan, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlangıcında yaptığı açıklamada, köy okullarının kapatılmasının eğitimdeki fırsat eşitsizliğini derinleştirdiğini belirtti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Domaniç İlçe Başkanı Erdoğan Arıkan, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla yaptığı açıklamada, köy okullarının kapatılmasının eğitimde büyük sorunlar yarattığını vurguladı.

Arıkan,

“Köy okullarının kapatılmasıyla öğrenciler her gün kilometrelerce yol gitmek zorunda kalıyor. Bu durum hem öğrenciler hem de aileler için büyük bir yük oluşturuyor. Çocuklarımızın eğitim hakları, uzak mesafelere taşınarak değil, kendi köylerinde kaliteli eğitim alarak korunmalıdır” dedi.

KAPATILAN KÖY OKULLARININ SAYISI 18 BİNİ AŞTI

Arıkan, özellikle kırsal kesimlerde eğitimdeki fırsat eşitsizliklerinin giderek arttığını belirtti.

"Eskiden köylerimizde binlerce öğrenci kendi okullarında eğitim görürken, bugün köylerde sadece birkaç okul kaldı. 22 yıllık AKP iktidarı boyunca kapatılan köy okullarının sayısı 18 bini aştı. Bu, eğitimde ciddi bir erozyona neden oldu" şeklinde konuştu.

Eğitimde taşımacılık sisteminin çözüm olmadığını söyleyen Arıkan,

Loading...

“Her gün saatlerini yollarda geçirmek zorunda kalan çocuklarımız, eğitimde fırsat eşitsizliğini derinden yaşıyorlar. Bu çocuklar için en doğru çözüm, yerinde ve nitelikli eğitimdir. Köy okullarının kapatılmasının sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz; öğrenciler ya büyük zorluklar çekiyor ya da eğitimden kopuyor,” dedi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASIYLA GÜVENCE ALTINA ALINMALIDIR

Arıkan, CHP’nin kırsal bölgelerdeki eğitimin güçlendirilmesi için uzun vadeli planlar yaptığını belirtti.

“Köy okullarını yeniden açmak ve bu okullarda nitelikli eğitim sunmak, en büyük hedeflerimizden biridir. Çocuklarımızın geleceği, köy okullarının yeniden yapılandırılması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasıyla güvence altına alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim anlayışına atıfta bulunan Arıkan,

“Atatürk, Kurtuluş Savaşı esnasında bile Maarif Kongresi’ni toplayarak eğitimin önemini göstermiştir. Biz de onun izinde, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve her çocuğumuzun iyi bir eğitim almasını sağlamak için mücadele edeceğiz” dedi.