Bir tek ambulansı olan Domaniç, aylık ortalama dışarıdan 30 ambulans talep etmek zorunda kalıyor.

Coğrafi şartlar gereği zor şartlarda çalışan Domaniç 112 ekipleri vakaların çoğuna yetişemiyor. Özellikle birden fazla yaralanmaların olduğu kazalarda yaralılar uzun süre ambulans beklemek zorunda kalıyor.

Sürekli karşılaştığımız bu sorunu defalarca dile getirmemize rağmen bugüne kadar bir dönüş alamadık. Hatta ikinci bir ambulansa gerek olmadığı konusunda telkinlerle karşılaştık. Eskiden hiç yoktu gibi söylemlerle de karşılaştığımız oldu. Bunun üzerine yaptığımız araştırma sonucu Domaniç'in her ay komşu ilçelerden ortalama 30 ambulans talep ettiğini öğrendik.

BİR ZAMANLAR 4 AMBULANSIMIZ VARDI

2015 seçimlerinde Domaniç'e ilk defa sıfır bir ambulans getirilmiş, gelin arabası gibi süslenerek ilçede gezdirilmişti.
Hastanemizin yeni ambulans ile, 2 normal ambulans, bir evde sağlık ambulansı ve bir de Belediye ambulansı olmak üzere 4 ambulansımızın olduğu bize haber yaptırılmıştı.

Bu ambulanslar ne durumdadır bilmiyoruz. Bildiğimiz, her ay Domaniç'e komşu ilçelerden 30 ambulansın geldiği ve her büyük kazada yaralıların komşu ilçelerden gelecek ambulansı beklemesidir.

PALETLİ AMBULANS ŞART
Kütahya'nın kışı en sert geçen ilçesi Domaniç, kar kalınlığının 3 metreyi bulduğuna defalarca şahit olduk. Kış kıyamette dağlarda kepçe eşliğinde ambulansın gittiği vakalara şahit olduk. Bu bağlamda Domaniç'in kış aylarında paletliye çevrilebilen bir ambulansa da ihtiyacı olduğunu defalarca yazdık çizdik talep ettik.

Domaniç Gazetesi olarak bizim görevimiz gördüğümüz eksiklileri siz yetkili ve siyasilere aktarmaktır. Siz siyasilerin ve yetkililerin görevi de halkımızın huzuru ve sağlığı konusundan hizmet etmek.

Editör: Serdar Yiğit