Domaniç’te 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk koyulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Törende konuşan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Arif Kocabaş, “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 Günü mareşallik ve Gazilik unvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak addedilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zaferlere atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore'de, 15 Temmuz’da, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk Milletinin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır” dedi.

Törene, İlçe Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Serdar Yiğit