Uzun süredir kapalı kalan 2 köy okulumuz Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmasıyla yeniden çocuk sesleri ile şenlendi.

İlçemize Bağlı Fıranlar Köyü İlkokulu yaklaşık 7 yıl aradan sonra tekrar açıldı. Fıranlar İlkokulu birleştirilmiş sınıf halinde 19 öğrenci 1 öğretmen ile eğitim ve öğrenime başladı.

"Köy Yaşam Merkezleri" projesiyle Çokköy’de kullanılmayan köy okulu binası da, anaokulu, ilkokul, kurs merkezi gibi alanlara dönüştürüldü.

Atıl durumdaki Çokköy okulu da 4 yıl aradan sonra yeniden eğitim ile buluştu. Bu bina sadece öğrencilere değil yetişkinlere de hizmet sunacak.  

Çokköy Köy Yaşam Merkezinde Okul Öncesi için şimdilik 7 öğrenci ve 1 öğretmen bulunuyor.

Konuya ilişkin gazetemize açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, köydeki okulların açılmasından ve çocukların yürüyüş mesafesindeki okullarına gelmelerinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Şentürk, “ Okullarımız tekrar açılması hem köydeki vatandaşlarımız açısından hem de bizler açısından bir mutluluk vesilesi oldu. Fıranlar İlkokulu ile öğrencilerimiz kendi köylerinde eğitim görecek. Öğretmenimiz köyde vatandaşlarımız ile iç içe olacak.  Ayrıca yine Bakanlığımızın projeleri dahilinde olan  “Çokköy Köy Yaşam Merkezini”de açmış bulunmaktayız. Burada şimdilik okul öncesi öğrencilerimiz var. Bu binamızda talep halinde ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım atölyeleri ile gençlik kampları gibi alanlara dönüştürebileceğiz. Köyde ki yetişkinlerimize de hizmet sunacak” dedi.

Editör: Serdar Yiğit