Domaniç Belediyesi, İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını “Domaniç’in Kurtuluşu Halk Konseri” ile kutladı. Domaniçliler ünlü sanatçı Hasan Yılmaz, Tuğba Karakuş ve yöresel sanatçımız Osman Demiröz ile unutulmaz bir akşam yaşadı.

Domaniç Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen konsere soğuk havaya rağmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Domaniç Belediyesinin düzenlediği konserde, ünlü sanatçı Hasan Yılmaz, Tuğba Karakuş ve yöresel sanatçımız Osman Demiröz sahne aldı.

Domaniçimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Halk konseri Osman Demiröz’ün muhteşem performansı ile başladı. Demiröz’ün söylediği ‘Geceler’ isimli parça dinleyenlerinden yoğun alkış aldı.

Daha sonra sahneyi devralan Türkülerin parlayan yıldızı Tuğba Karakuş, sahne yerine halkın içerisinde seslendirdiği şarkılarla Domaniçlileri coşturdu.

Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Karakuş, dinleyenleri ile fotoğraflar çektirdi.

Son olarak, sahneye çıkan Hasan Yılmaz yoğun ilgi ile karşılaştı.

Söylediği hareketli şarkılarla Domaniçlileri doyasıya eğlendiren ünlü sanatçı, sahneden indi şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyledi.

Sanatçıya, zaman zaman protokol de eşlik etti.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk ile Hasan Yılmaz sahnede oynayarak büyük coşku yaşattı.

Sahnede konuşma yapan Belediye Başkanı Ertürk, “Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın uç beyi olarak Ertuğrulgazi’ye verdiği bu topraklarda, üç kıtaya hakim olacak bir devletin, bir İmparatorluğun kuruluş felsefesi yazılmıştır. Bundan Yüzyıl önce ise bu topraklar Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı Milli mücadelenin sonucunda ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de o günün diriliş ruhunu yeniden canlanmış, 5 Eylül 1922’de Domaniç’imiz Yunan İşgalinden Kurtulmuş ve bu topraklar bizlere ebediyen miras olarak bırakılmıştır” dedi.

Editör: Serdar Yiğit