Ak Parti Domaniç İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, “İhalesi feshedilen Domaniç İlçe Entegre Hastanesinin sorunları çözüldü. İhale yenileniyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl Mart 2021’de yapımına başlanan İlçe Hastanesi inşaatı, artan fiyatlar nedeniyle durmuş, yüklenici firma ile anlaşma sağlanamayınca da Kasım ayında sözleşme feshedilmişti. Hastane inşaatının yeniden başlaması için bürokratik sorunlar iki yılda aşılacakken, Domaniç İlçe Teşkilatının talepleri doğrultusunda Cumhurbaşkanına durumun iletilmesi ve devreye giren Kütahya Ak Parti İl başkanı ve Kütahya Valsinin de girişimleri ile süreç hızlandırıldı ve hastane inşaatımız için yeni ihale 7 Eylül 2022’ye alındı.

DOMANİÇ İYİ ÇALIŞTI

Feshedilen Hastane inşaatının iki yıl öteleneceği haberi üzerine Domaniç Ak Parti İlçe teşkilatının özverili çalışması netice verdi.

İlçe hastanesinin ihalesi ilanı 7 Eylül 2022 tarihinde yayınlanacak, 28 Eylül 2022 tarihinde de ihale yapılacak.

Özoğul, “Hastanemizin yarım kalmaması ve bira an evvel inşaatın yeniden başlaması için elimizden geleni yaptık. O dönem yüklenici firmamızın işi yarım bırakmaması için gerekli iyileştirmeyi yapmamıza rağmen kabul etmedi.  Bizde hemen yeniden ihale sürecini başlatmak için girişimlerde bulunduk. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Kütahya Valimiz Ali Çelik’e, Ak Parti İl Başkanımız Mustafa Önsay’a ve milletvekillerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Özoğul, 10 Yataklı Entegre İlçe Hastanesinin ihale alan firmanın yer tesliminden sonra ihale şartnamesine göre 400 gün içinde teslim etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Serdar Yiğit