İlçemizde 26 öğrenciye burs veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumartesi günü Domaniç'te burs başvurularını kabul etti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 2022/2023 Eğitim ve Öğretim döneminde İlçemizden üniversite ve liseyi kazanan öğrenciler arasından yeni bursiyerler belirlemek için 27 Ağustos Cumartesi günü Domaniç'e geldi.

LaviniaCafe'de Domaniç ve köylerinden 45 öğrencinin katıldığı burs başvuru programında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tavşanlı Şube Burs Sorumlusu Nefise Alpertürk, dernek faaliyetlerinden ve burs programından bahsetti.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Domaniç Temsilcisi Engin Uysal gazetemize yaptığı açıklamada '2022-2023 öğretim yılında ilköğretime başlayacak 18 öğrenciye de okul çantası ile kırtasiye yardımında bulunduklarını , okumak istiyorum ama koşullarım buna yetersiz.' diyen çocuğumuz kalmayana kadar bu mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Uysal, “ Şuan 26 öğrencimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinden burs alıyor. Derneğimiz sadece burs vermekle de kalmıyor öğrencilerimize bir aile oluyor. Onların her anlarında yanlarında oluyor. Bu yıl geçtiğimiz seneye göre katılım daha fazla oldu. Her sene katılım sayısını ve ilçemizden burs alan öğrenci sayısını artırarak devam etmek istiyoruz” dedi.
45 kişi burs başvurusunda bulundu. Sonuçlar ise 3 hafta içerisinde açıklanacak.

Editör: Serdar Yiğit