Kütahya Tavşanlı'dan Bursa Mudanya'ya yola çıkan tur otobüsü, Domaniç mevkisinde şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oldu.

Kütahya Tavşanlı’dan Bursa Mudanya’ya yola çıkan tur otobüsü, Domaniç mevkisinde şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oldu.

Alınan bilgiye göre, İnegöl ilçesi ile Kütahya’nın Domaniç ilçesi arasındaki Kocakestane mevkisinde, Kenan Yiğit (47) idaresindeki 43 ACT 702 plakalı tur otobüsü, yoldan çıkarak uçuruma sürüklendi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Kazada, sürücü Kenan Yiğit ile yolcular Şule Dağdelen (48), Nazan Kaytan (52), Fatih Kalemiş (54) ve Mustafa Kemal Girgin (53) yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı.

Kazada hayatını kaybedenlerden Fatih Kalemiş’in, Tavşanlı ilçesine bağlı Yeni Mahalle Muhtarı olduğu öğrenildi.

Yaralılar, sağlık ekiplerince Bursa ve Kütahya’daki hastanelere sevk edildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ile İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz da kaza yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı kaza ile ilgili bir açıklama yayınladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İnegöl-Domaniç karayolunda Domaniç ilçesi istikametinden, Mudanya ilçesi istikametine seyir halinde olan şüphelinin 28/08/2022 günü saat 08:00 sıralarında direksiyon hakimiyetini kaybederek sevk ve idaresindeki tur otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada; 5 kişi hayatını kaybetmiş, 38 kişi ise yaralanmıştır. Olayla ilgili İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma işlemlerine başlanılmış, olayı soruşturmakla iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ölü muayene ve ölenlerin kimlik tespiti işlemleri devam etmekte olup yaralı kişilerin tedavileri çeşitli hastanelerde yapılmaktadır. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir.”

Editör: Serdar Yiğit