Bundan 5 yıl önce Çukurca Beldesi Akdere ve Ballıca mevkiinde Eylül ayında yanan ormanlık alanda yeşillendirme çalışmaları devam ediyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü Kocayayla Şefliği 2022 yılı suni tensil programında bulunan sahaları ilmik ilmik işledi. Suni tensil kapsamında 140 km Buror teras, 60 hektar dozer sürümü ve 3 bin 500 adet Fidan çukuru açıldı.

Sonbaharda ise 200 bin fidan toprakla buluşacak.

DOMANİÇ BU ORMANLAR İÇİN SEFERBER OLMUŞTU

Beş gün süren büyük yangında, Domaniç'te yüzlerce orman işçisi, itfaiye, sağlık ve jandarma ekiplerinin gece-gündüz demeden büyük bir özveriyle mücadele etti.

Müdahale için köylerden, komşu il ve ilçelerden çok sayıda gönüllü genç kazmasını küreğini kaparak yangına koştu. Edirne'den Kars'a çok sayıda vatandaş nakdi yardım gönderdi. Gurbetçi Domaniçliler de Almanya'dan, Azerbaycan'dan ilçe merkezindeki tanıdıkları aracılığıyla maddi yardımlarda bulundu.

Domaniçli birçok esnaf kepenk kapatarak çalışanları ile birlikte ya arazide yangın söndürme çalışmasına katıldı. İş yeri aracıyla köylerde ve kriz merkezlerinde toplanan yardımları araziye götürüldü. Her gün farklı köylerden gözleme yapılarak bölgede çalışanlara dağıtıldı.

Editör: Serdar Yiğit