Çinigaz sorunu ile ilgili sürekli olarak çağrıda bulunan, firmada dahil olmak üzere ilgili bakanlıklarla ve yetkililerle görüşme sağlayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Çinigaz yetkililerine sert ifadelerde tepki gösterdi. Erbaş, “Simav’a müşteri kaygısı gözetmeden boru hattı döşendi ise Domaniç’e de verilmeli” dedi.

SORUMLU ÇİNİGAZ’DIR

Ahmet Erbaş açıklamasında, “ Önümüz kış. Biz hala Çinigaz’ın vurdumduymazlığı ile uğraşıyoruz. Böyle birşey olamaz. Çinigaz abonesi olan 145 bin vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız içerisinde 28 bin vatandaşımızın sayaçları kartlı. Kartlı sayaç uygulaması iki şehrimizde var. Bunlardan biri Kütahya. Digeri Ankara Vatandaşlarımıza  sunulan iki farklı sayaç uygulaması en başından yanlış bir uygulamadır dedi

YANLIŞ UYGULAMANIN FATURASI VATANDAŞA KESİLEMEZ

Sayaçları kartlı olan vatandaşların eski sisteme dönmeleri gerektiğini ifade eden Erbaş, “ Yanlış uygulama ile vatandaşlarımızın kartlı sayaça geçmelerini sağlayan Çinigaz firması eski sisteme dönmeleri için vatandaşlardan ayrıca bedel ödemelerini istiyor. 28 bin vatandaşımızdan değişim için sayaç takma, sökme ve sayaç parası gibi ücret talep Edemezsiniz. Cozum de vatandaşa ücretsiz sunmak durumundasınız. vatandaşım ödemeyecek.” diyerek Çinigaz firmasına tepkisini dile getirdi.

KİOS CİHAZLARINI ARTTIRIN

Erbaş sözlerinin devamında, “Çinigaz firmasına ait 5 adet kios cihazı bulunmaktadır. Bu gaz yükleme cihazlarının tümü şehrin merkezinde. Vatandaşlarımız kış günü doğalgaz alabilmek için merkeze gelmek zorunda kaldığı gibi, uzun kuyruklarda bekletilmektedir. Derhal en az 5 adet daha kios cihazı şehrimizin muhtelif yerlerine, merkeze uzak semtlerimize koyulmalı, vatandaşlarımız, büyüklerimiz kış günü kuyruklarda mağdur edilmemelidir. Defalarca çağrıda bulunduk, görüşmeler yaptık ancak neticede alamadık. Son noktaya geldik. Ya üzerlerine düşen tüm sorumluluklarını yapacaklar, ya yapacaklar.” Şeklinde konuştu.

ERBAŞ, BOTAŞ’A ÇAĞRIDA BULUNDU

Ahmet Erbaş, açıklamalarının devamında BOTAŞ A.Ş’ye çağrıda bulundu. Erbaş, “Nasıl ki, termal su ile ısınan gözbebeğimiz Simav’ımıza müşteri kaygısı ve sayısı gözetmeden boru hattı döşendi ise aynı hizmet Aslanapa, Altıntaş, Eski Gediz, Domaniç ilçelerimiz ile Tunçbilek ve Balıköy beldelerimize de sağlanmalıdır.” dedi. Doğalgaz bulunmayan İlçelere ve beldelere 2023 yılının sonuna kadar doğal gaz gelmesi ve artık bu sorunun ortadan kalkması gerektiğini belirten Erbaş, konu ile bizzat ilgilendiğini ve takip edeceğini de sözlerine ekledi.

Editör: Serdar Yiğit