Geçtiğimiz yıl ilçemizde Yüksekokul öğrencileri barınma sorunu yaşamıştı. Bu yıl da böyle bir problem yaşanmaması adına Domaniç Kaymakamlığı, Domaniç Belediyesi ve Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu yoğun bir mesai yaptı.

Domaniç Belediyesi ve Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunun girişimleriyle Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokuluna kız öğrencilerine yönelik yurt tahsisi yapıldı.

Konuya ilişkin gazetemize açıklama yapan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, öğrencilerin açıkta kalmaması için kayıt dönemi öncesinde Meslek Yüksekokuluna yakın bir konumda olan özel bir yurttu tahsis ettiklerini söyledi.

Başkan Ertürk, “Belediye güvencesi altına ilçemizde bir özel yurt sahibi ile protokol yaptık. Apart olarak işletilecek bu binamızda öğrencilerimiz barınma sorunu yaşamadan ilçemizde eğitim görecekler “dedi.

Mevcut yurtlar ve boş yurtların tahsisi ile yüksek okul öğrencilerinin barına sorunu kalmayacağını ifade eden Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Sezai Özten, “Başta İlçe Kaymakamız Sayın Muhammed Enes İpek’e, Belediye Başkanımız Sayın Sahvet Ertürk’e, Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Ahmet Özoğul’a ve Domaniç Yüksek Öğretim Hizmetleri Geliştirme Derneği yönetimine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık koordinasyonunda ilçemizde bulunan kalan diğer boş yurtların üniversitesi öğrencilerine yönelik tahsis çalışmaları devam ediyor.

Editör: Serdar Yiğit