Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri 2022 Atama Kararnamesi ile Çıldır Kaymakamlığına atanan Kaymakam Muhammed Enes İpek, Kayra Düğün Salonunda, şahsına yapılan veda yemeğinde yaptığı duygusal konuşmasında, tüm çalışma arkadaşlarının ve Domaniç’te kazandığı dostlarının bir bir adını anarak teşekkür etti.

https://www.youtube.com/watch?v=j1UJbF3Ek0k

Ordu Gülyalı Kaymakamı iken, 15 Eylül 2020 tarihinde ilçemize Ahmet Salih Poçanoğlu’un yerine atanan Muhammed Enes İpek, 2 yıldan beri asil kaymakam olarak görev yaptığı ilçemizden Ardahan-Çıldır Kaymakamlığına atandı.

Kısa sürede Domaniç’ten çok Domaniçli olan Muhammed Enes İpek, “Kayı Türklerinin yaşadığı Domaniç, Atalarımızın bize emanetidir. Kütahya ve Domaniç bana çok şey öğretti. Egenin bu nadide ilçesini asla unutmam, unutmayacağım” diyerek başladığı konuşmasında, “Bir abi, bir baba, bir devlet adamı olarak Kütahya Valisi Ali Çelik ile çalışma şerefine nail olduğum için çok mutluyum. Belediye Başkanlarımızla, Siyasilerimizle, Sivil Toplum Örgütlerimiz ile Esnafımızla o kadar uyum içinde yaşadım ki, bu da beni Domaniç’e çok bağladı. Yaklaşık 2 seneyi burada tamamlıyoruz Domaniç sınırları içerisinde öyle güzel, öyle iyi anılar biriktirdik ki bir Domaniçlinin veya Domaniçliden daha fazla ilçe yollarını, köy halklarını, şivesine kadar her yerini bilir olduk.  Neden çünkü biz Domaniç’i Domaniçliyi çok sevdik” dedi.

Herkese tek tek teşekkür eden Kaymakam İpek, “Ben en büyük teşekkürü Domaniç Gazetesine etmek istiyorum. Bir gazetenin dışında ilçe adına her türlü desteği, fikir birliğini, güzelliği modernizasyon ile tarihin kalıntılarını bir araya getirmeyi başarabilmiş, kültürümüzü yaşatmayı gaye edinen, menfaat anlamında hiçbir şey düşünmeden sonuna kadar yoklayan gazetemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam İpek, “Domaniç ve Çukurca Belediye Başkanlarımla kurum amirleri gibi değil abi kardeş havasında çalıştık. Yine Ak Parti Başkanımız Ahmet Özoğul’un ilçesi için gece gündüz benimle çalışması, CHP İlçe Başkanımız Murat Sert’in, ilçe adına fikirler ile gelmesi, Şerif Yılmaz’ın ‘Kaymakam bey Domaniç’e şunu yapsak olmaz mı’ diyerek gelmesi. Muhtarlarımızın tamamen doğal halleri ve aksanlarını hiç değiştirmeden oldukları gibi benden bir şeyler talep etmeleri… Bu ilçenin saymakla bitiremeyeceğim ve asla unutamayacağım yanlarıdır.

Bu şehre İstanbul’da büyümüş bir Nevşehirli olarak geldim ama bir Domaniçli olarak veda ediyorum. Umuyorum ki bu ilçe hayal ettiğimiz, ileri de görmek istediğimiz bir ilçe haline gelir. Allah hepinizden razı olsun” diyerek helallik istedi.  

Domaniçliler de Kaymakam İpek’le olan anı, düşünce ve temennileri de oldu. Ancak yine veda gecesine damgasını vuran Muhtarlar Derneği eski başkanı Saruhanlar Muhtarı Mehmet Ayverdi oldu. Ayverdi Domaniç aksanı ile yaptığı konuşmasında hem güldürdü, hem ağlattı.

Domaniç’te iki yıl görev yapan Muhammed Enes İpek, Domaniç ile ilgili basın olarak dile getirdiğimiz her soruna, niye eleştiriyorsunuz diye tepki göstermeyip bizzat sorunun çözümü ile ilgilendi. Domaniç-İnegöl yolu, Domaniç-Tavşanlı yolu için çok kapılar aşındırdı. Heyelanlı bölgede göçen taşlar için önlem alınması için çalışma başlattı. Ebe Çamlığına Gençlik Merkezi ve Oba çadırları kurulması için mücadele verdi ve programa aldırdı. Berçin Kulesinin tadilatı için gerekli girişimlerde bulundu ve programa aldırdı. Domaniç’te son yıllarda düşen eğitim seviyesi için yaptığı kapsamlı çalışma sonucu ilk başarılar bu yıl gelmeye başladı. İlçede ilk defa İlçe Müftülüğüne Yüksek Okul öğrencilerine iftar sofrası kurdurdu. Kuran Kursu Çocuklarına Tarihi Ebe Ana Çamlığında piknik düzenletti. Kurumlar arası koordinasyon çalışmaları neticesinde ortak projeler üretildi. Domaniç’te turizm ve turizme yönelik organizasyonlar için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek ve Kütahya Valisi Ali Çelik’in koordineli çalışmaları sonucunda, iyice durağanlaşan bazı projeler yeniden ivme kazandı.

Editör: Serdar Yiğit