İlçemize bağlı Muratlı köyünde, gece yarısından sonra aniden bastıran sağanak yağış, yarım saat için de köyü, bataklığa çevirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=qzN5SsX-1-c

Etrafı dağlarla çevrili Muratlı Köyüne adeta çamur aktı. Onlarca ev ve ahırı çamur basarken, köylü, ahır kapılarını açıp duvarları yıkarak hayvanlarını kurtardı.

Köy Muhtarı Cihan Ay ve kepçesi olan köylüler sabaha kadar, çamur kürüyüp yolları açmak için çalıştılar.

Domaniç İlçe Özel İdaresine bağlı ekipler köy meydanında ve ana halterlerde çamur kürürken, köylülerde kendi imkânları ile çamur altında kalan evlerini ve kışlık ambarlarını temizliyorlar.

İlçe Orman ve Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler ise köyde zarar tespiti için çalışmalara başladı.

Gelen sel ile yıkılan Türk Telekom direkleri de onarılmayı bekliyor.

BÖYLE TUFAN GÖRMEDİM

Yüzlerce saman balyası zarar gören ve hayvanları ahırsız kalan köyün yaşlılarından 84 yaşındaki Hüseyin Sarı, “ Ben bu yaşıma geldim böyle tufan görmedim. Hayvanları kurtardık ama balyalarımız gitti” dedi.

Özel otomobili ve çiftçi makineleri batak içinde kalan, hayvanları ve balyaları zarar gören Cevdet Karakaya,  “ Zayiatımız büyük, makineler gitti, arabam gitti, 4 yüz balyam gitti. Hayvanlarımı gece yarsısı zor kurtardım” dedi.

İrfan Sarı ise, “Çoluk çocuk sabaha kadar batak temizledik. Hayvanlarımızı kurtardık ama balyalarımız gitti, evde, ahırda ve bahçede çok zarar var” dedi.

KÖYLÜMÜZÜ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul, “ Muratlı köyümüzde zarar tespitleri yapmaya başladık. Yıllardan beri kuraklıktan dolayı dereler kuruyarak dolmuş, derelerin ıslah edilmesi lazım. Gereken neyse yapılması için çalışacağız” dedi.

Editör: Serdar Yiğit